Frankenland en Steigerwald (Duitsland)


Status: Beschikbaar
Heen: 09-08-2021
Terug: 14-08-2021
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 999,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 46,00
Zakgeldadvies: € 60,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Historikhotel Klosterbräu Landidyll in Ebrach was vroeger een klooster wat op sommige plaatsen nog goed te zien is. Van hieruit gaan we mooie excursies maken. We zijn hier de regio Frankenland die ten noorden van Neurenberg ligt. Hier liggen veel Middeleeuwse stadjes, mooie landschappen en de heuvels en bossen van het natuurpark Steigerwald. Kortom genoeg te zien en te doen!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. Aan het einde van de middag komen we in Ebrach aan.
2e dag 's Ochtends bezoeken we Bad Staffelstein waar de Basiliek van de 14 heiligen staat. Daarna rijden we naar het bekende Bamberg de keizersstad. Met een stadsgids maken we een wandeling, het lijkt hier wel een openluchtmuseum! Bamberg heeft 10 bierbrouwerijen, dus zit een biertje proeven er ook wel in!
3e dag Na het ontbijt kunnen we de kloosterkerk met museum in Ebrach bezoeken. Daarna brengt de bus ons naar Volkach am Main waar we een rondvaart maken. Hierna gaan we de het middeleeuwse stadje zelf verkennen.
4e dag Met de bus maken we een stadsrondrit door Neurenberg. Een stadsgids vertelt ons van alles over wat we zien. Daarna kunnen we zelf genieten van het mooie marktplein en de gezellige straatjes met winkels en terrassen. Als je wilt kun je voor € 8,- (onder voorbehoud) aan een wijnproeverij van wijnen uit de buurt mee doen.
5e dag We rijden vandaag een stuk van de Romanische Route naar Bad Mergentheim aan de rivier de Tauber. Deze stad is een bekend kuuroord door de geneeskrachtige bronnen. In Bad Mergentheim zien we, net als in Rothenburg ob der Tauber, onze volgende stop, mooie gebouwen en vakwerkhuizen. Bij goed weer organiseert het hotel vanavond een barbecue.
6e dag We hebben veel gezien maar helaas is het onze laatste dag in Ebrach. We rijden naar het wisselpunt en nemen daar, na de afscheidsmaaltijd, tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Historikhotel Klosterbräu Landidyll
- ligging in het centrum van het dorpje Ebrach
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met douche en toilet
- receptie, lift, lounge, bar, restaurant met terras en tuin


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 69,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.