Hoogtepunten van Griekenland (Griekenland)


Status: Beschikbaar
Heen: 15-09-2021
Terug: 22-09-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1785,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 84,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 00:00 uur
Vluchtnr:
Vanuit: Athene
Tijd terug: 00:00 uur
Datum terug: 22-09-2021
Vluchtnr:
Griekenland is niet alleen een zon-zee-strand bestemming! Als je niet op het strand wilt liggen, maar ‘een duik wilt nemen’ in de geschiedenis, dan is dit de perfecte reis voor je! Duik met Dolfijn in de Grieks mythologie met bekende namen als de Akropolis, Apollo, Zeus, Olympia en Delphi.


Programma
1e dag Vanaf Schiphol vliegen we naar Athene waar de Oad reisleiding ons opwacht. Als er tijd is, maken we onderweg naar ons hotel in Tolo een stop bij het kanaal van Korinthe. Dit is een smal kanaal dat eind 19e eeuw werd gegraven in het smalste stukje tussen het schiereiland de Peloponnesos en het vaste land. Hierdoor werd de vaarroute van Piraeus naar de Ionische Zee 350 km korter. Omdat het smal is, kunnen er geen grote schepen doorheen varen. Vanaf boven is het een bijzonder gezicht.
2e dag We beginnen vandaag met een bezoek aan Nafplion, een mooi stadje waar we even rond kunnen lopen. Daarna rijden we naar de indrukwekkende Cyclopische muur van de Koningsburcht in Mycene. De muur is volgens de verhalen gebouwd door eenogige reuzen, de Cyclopen. Ook de Leeuwenpoort is een belangrijke trekpleister van de Koningsburcht. Op de terugweg naar ons hotel stoppen we ook nog bij het oude theater van Epidaurus en een olijvenboerderij.
3e dag Na het ontbijt rijden we naar Sparti waar ons volgende hotel staat. Onderweg bezoeken we Mystrás, de oude ruïnestad. Zo'n 600 jaar geleden was dit een grote stad met 40,000 inwoners. Nu zijn daar alleen sommige kloosters nog van over.
4e dag We rijden naar het zuiden naar de Diros druipsteengrotten. Lopend en varend gaan we door de grotten heen en zien bijzondere druipstenen. Hierna brengen we een bezoek aan de kustplaats Githion voor een mooi uitzicht over de Middellandse Zee.
5e dag De eerste Olympische Spelen waren lang geleden in Griekenland. Ze werden gehouden in Olympia waar ook de naam Olympische Spelen vandaan komt. We bezoeken hier het opgravingsterrein en het museum dat over de oude Olympische Spelen gaat. De winnaars kregen geen medailles, maar een lauwerenkrans als beloning.
6e dag Een van de beroemdste archeologische ontdekkingen is Delphi. Hier is het heiligdom van Apollo met het Orakel van Delphi. We maken een wandeling over het terrein waar soms nog steeds gewerkt wordt. We slapen 1 nacht in de buurt van Delphi.
7e dag We komen weer terug in Athene waar een gids ons rondleidt bij de beroemde Akropolis. We zien de tempel van Athena, het Parthenon, de tempel van Niké en het Erechtheion. Daarna maken een korte stadstour en zien de hoogtepunten van de rest van de stad.
8e dag Vandaag vliegen we terug naar Nederland.

Hotels
- goede hotels met 2-persoonskamers met badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, restaurant, bar, lift
- zwembad


Maaltijden
Ontbijt en diner in de hotels. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 1 uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden.Dit is een rondreis waar we vaak van hotel wisselen. Je moet telkens zelf je koffer in- en uitpakken. Dit is een mooie, maar vermoeiende reis waar je veel gaat zien en elke dag een excursie gaat doen m.u.v. de 6e dag en enkele dagdelen op andere dagen. De hele reis is er Nederlandse reisleiding van Oad bij om uitleg te geven en natuurlijk de Dolfijn begeleiding. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 179,- Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.