Wenen (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 16-10-2021
Terug: 23-10-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1275,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 59,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
De hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, was vroeger een stad waar koningen, keizers en andere belangrijke mensen grote paleizen en huizen lieten bouwen. De meeste van die gebouwen staan er nog. Op deze reis gaan we niet alleen Wenen bewonderen, maar zien ook de omgeving. En een bezoek aan Wenen is niet compleet zonder een stukje Weens gebak zoals Sachertorte. Als je wilt, kun je naar een echt klassiek concert in een van de mooie concertzalen van Wenen (niet in de prijs inbegrepen).


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Duitsland.
2e dag Aan het einde van de middag komen we bij ons hotel aan
3e dag We beginnen met een audiotour vanaf de Hofburg via de oude stad naar de Stephansdom. Daarna bezoeken we het keizerlijke buitenverblijf Schönbrunn en zien we de pracht en praal van de vroegere bewoners. Vanavond genieten we van een muzikaal diner in de wijk Grinzing.
4e dag In verschillende steden in Europa staat een Hundertwasserhaus, een gebouw met bijzondere vormen en kleuren. We nemen een kijkje bij het Weense Hundertwasserhaus. Daarna kunnen we koffie drinken in de Donautoren waar we over heel Wenen kunnen kijken. Na een wandeling door het park met de naam Prater bezoeken we het Belvedere Slot met prachtige tuinen. Het is mogelijk naar een klassiek concert in de Kursalon of de Wiener Musikverein te gaan. Dit moet je ter plaatse zelf betalen, reken op ongeveer € 70,-.
5e dag Na het ontbijt begint onze tocht door het Wienerwald. We kunnen de abdij Stift in het plaatsje Melk bezoeken. Daarna maken we een boottocht van Melk naar Krems waar de bus ons weer opwacht om naar het hotel te rijden.
6e dag We hebben Wenen al leren kennen en gaan nu zelf de stad in. Er is veel te zien zoals de mooie winkelstraat Mariahilfer Strasse.
7e dag De koffers zijn gepakt en we rijden na een stop in Passau naar ons overnachtingshotel.
8e dag We rijden naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Mozart
- ligging ten noorden van het centrum met bus- en tramhalte voor de deur
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel m.u.v. dag 3, zie programma. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 109,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.