Schotse Hooglanden (Groot-Brittannië)


Status: Beschikbaar
Heen: 26-07-2021
Terug: 04-08-2021
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1735,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 80,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Moerdijk
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Een bijzondere rondreis door Schotland! We zien ruige natuur, kastelen en leuke dorpen en steden zoals de Schotse hoofdstad Edinburgh dat de inwoners uitspreken als Eddinbrah. En wie weet komen we ook een doedelzakspeler tegen!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar Noord-Frankrijk waar we aan boord gaan voor de overtocht. We overachten in Birmingham.
2e dag Langs Liverpool en het Lake District rijden we naar het noorden waar we 1 nacht bij de Schotse grens slapen. Natuurlijk maken we onderweg verschillende stops.
3e dag Onderweg naar ons hotel in Dornoch passeren we Glasgow en rijden we door de mooie Cairncorm Mountains. Onderweg stoppen we o.a. in Pitlorchry, dit was de favoriete vakantiebestemming van de vroegere koningin Victoria. Daarna rijden we naar ons hotel in Dornoch waar we 5 nachten slapen en waar regematig live muziekavonden georganiseerd worden.
4e dag Na het ontbijt brengt de bus ons naar Dunrobin Castle aan de Noordzee. Hier zijn mooie tuinen en ook het landhuis is prachtig. 's Middags kunnen we zelf bepalen wat we gaan doen.
5e dag Vandaag kunnen liefhebbers mee naar een whiskydistilleerderij (zelf betalen: ongeveer € 20,-). De anderen kunnen uitslapen, een wandeling maken en genieten van de omgeving.
6e dag We rijden vandaag via een mooie route door de Hooglanden naar Bettyhill. Hier bezoeken we een klein museum waar we uitleg krijgen over 'clans' dat waren belangrijke families die vaak veel land hadden. Daarna gaan we in John O'Groats aan boord voor een boottocht langs de Noordzeekust. Ook de terugreis naar het hotel gaat langs de kust met mooie uitzichten.
7e dag De Schotse meren worden hier 'Lochs' genoemd, wij rijden vandaag naar Loch Maree. Daarna staan de Inverewe Gardens op het programma. In deze tuinen kunnen bijzondere, soms subtropische planten groeien door de warme Golfstroom die warme lucht brengt. Over de diepe kloof Corrieshalloch Gorge ligt een hangbrug die voor een mooi uitzicht zorgt. Via een mooie route door de 'Highlands' rijden we terug naar het hotel.
8e dag We beginnen aan de terugreis, maar niet zomaar in één keer! We maken een stop in Edinburgh waar we een rondleiding krijgen. Vervolgens rijden we door naar Newcastle voor de overnachting.
9e dag Onderweg naar ons laatste hotel stoppen we in de universiteitsstad Cambridge die vaak decor is van films en tv-series.
10e dag Na het ontbijt rijden we naar Dover voor de overtocht. Daarna rijden we naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Verschillende hotels o.a.
- Dornoch hotel, Holiday Inn Darlington, Best Western Clifton, Quality hotel Coventry
- 2-persoonskamers met badkamer met bad of douche en toilet


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: restaurant de Gouden Leeuw in Moerdijk.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Dit is een rondreis waar we vaak van hotel wisselen. Je moet telkens zelf je koffer in- en uitpakken. Dit is een mooie, maar vermoeiende reis waar je veel gaat zien en bijna elke dag een excursie gaat doen. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 299,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.