Zell am See (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 18-09-2021
Terug: 25-09-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1425,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 66,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (Oad)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Zell am See ligt in een mooie omgeving met bergen en een kraakhelder meer. Een reis met o.a. een bezoek aan de Grossglockner en de Krimmler watervallen. Maar er valt nog veel meer te beleven, lees maar verder!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We lunchen en dineren onderweg en komen ’s avonds in Zell am See aan.
2e dag Na de lange reis doen we het vanochtend rustig aan. In de middag gaan we met de gondelbaan naar de top van de Schmittenhöhe voor een geweldig uitzicht.
3e dag Nog een keer omhoog, maar dan met de bus, we rijden de Grossglockner op. De berg is bijna 3800 m hoog en wij stoppen op 2400 m hoogte om te genieten van het berglandschap.
4e dag Vandaag gaan we iets bijzonders doen, we gaan naar de Kitzlochklamm. Dat is een diepe kloof die met trappen te bezoeken is. Sommige stukken zijn donker en glad. Deze wandeling is alleen te doen met goede wandelschoenen en als je erg goed ter been bent. We adviseren ook een zaklamp mee te nemen. Je bent natuurlijk niet verplicht om deze excursie te doen.
5e dag Van wel 380 m valt het water naar beneden bij de Krimmler watervallen. We kunnen ook Wasser Wunder Welt bezoeken, een themapark over water.
6e dag Na het ontbijt gaan we naar Nationaal Park Hohe Tauern waar we het wildpark bezoeken. Hier komen o.a. roofvogels, wolven, lynxen en beren voor. Als er nog tijd is, maken we een rondvaart over de Zeller See.
7e dag We rijden naar de berg Kitzsteinhorn. Met de lift gaan we naar 3000 m hoog en kunnen ons niet alleen verbazen over hoe ver we kunnen kijken (bij helder weer), maar ook een kijkje nemen in een mijnschacht.
8e dag Het is helaas weer tijd om na een vroeg ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel der Schütthoff
- ligging op loopafstand van het meer en de liften, bushalte en station op 150 m
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar, terras
- wellness met sauna, stoombad, rustruimtes en massage (sommigen tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Voor het bezoek aan de Kitzlochklamm moet je heel goed ter been zijn, dit is een wandeling met veel trappen! Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.