Kirchberg (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 11-09-2021
Terug: 18-09-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1309,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 60,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (Oad)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In het Brixental ligt het populaire plaatsje Kirchberg. Van hieruit maken we mooie excursies naar o.a. de Grossglockner, Innsbruck en Salzburg. We gaan ook naar een Tiroleravond én genieten van de show ‘het Alpenspektakel’.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We dineren onderweg en komen in de loop van de avond in het hotel aan.
2e dag We doen het rustig aan, als je wilt, kun je naar de kerk. In de middag gaan we naar het hoogste kerkje in Tirol. We ‘zweven’ met de gondel naar de top van de Hohe Salve waar we prachtig uitzicht hebben.
3e dag De bus brengt ons naar Wattens waar we de kristalwereld van Swarovski bezoeken. Na de lunch maken we een boottocht over de Achensee, het grootste meer van Tirol.
4e dag Het hoogtepunt van deze reis, de Grossglockner! Via een mooie route rijden we omhoog tot aan 2400 m. Daar kijken we over de lange gletsjer en hebben we mooi uitzicht over de omgeving. Vanavond gaan we naar een gezellige Tiroleravond met muziek en dans.
5e dag Vandaag geen vast programma. Gaan we mee naar de almhut op de Labalm of souvenirs zoeken in Kirchberg?
6e dag We bezoeken vandaag de geboortestad van Mozart, Salzburg. In het oude stadscentrum staan mooie gebouwen. Een stadsgids vertelt ons er van alles over. Daarna kunnen we zelf de stad bekijken.
7e dag Na het ontbijt rijden we naar Innsbruck waar we een stadswandeling maken en op eigen gelegenheid nog op zoek kunnen naar de laatste souvenirs.
8e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Bechlwirt
- ligging in het centrum van Kirchberg
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar, tv-ruimte, terras
- sauna en stoombad (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 170,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.