Wald (Oostenrijk)


Status: VOL 
Heen: 24-07-2021
Terug: 31-07-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1289,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 59,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
De Oostenrijkse streek Vorarlberg ligt dicht bij Duitsland, Liechtenstein en Zwitserland. We gaan dan ook regelmatig de grens over. Op deze reis ga je genieten van geweldige berglandschappen en leuke staden en dorpen.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We komen in de loop van de avond aan.
2e dag We maken vandaag een mooie tocht over een van de mooiste bergwegen van de Alpen, de Silvretta Hochalpenstrasse. We komen boven de 200 m hoog bij het Silvretta stuwmeer. We hebben geweldig uitzicht en kunnen genieten van de gezonde berglucht. Via Partenen en Schruns rijden we terug naar het hotel.
3e dag We bezoeken vandaag Innsbruck. In de gezellige binnenstad is het Gouden Dak een van de toeristische trekpleisters. Een ander bekend punt is de skispringschans Bergisel waar we met een lift naar boven kunnen. We kunnen ook kiezen voor een bezoek aan het museum het Tirol Panorama.
4e dag We gaan de grens over en rijden naar de Bodensee en daarna naar St. Gallen in Zwitserland. Hier staat een mooie kathedraal, maar ook de stiftsbibliotheek is heel mooi om te bezoeken. Op de terugweg rijden we via een mooie route naar Linda dat op een eiland in de Bodensee ligt en met 2 bruggen met het vasteland verbonden is.
5e dag Vandaag gaan we naar een piepklein landje: Liechtenstein. We bezoeken de hoofdstad Vaduz en kunnen een rondrit met een treintje maken. Daarna maken we een boottocht over de Walensee. Onderweg maken we een stop in Quinten waar we lunchen. Op de terugweg maken we nog een stop in het kuuroord Bad Ragaz.
6e dag We rijden door Liechtenstein naar Chur waar we beginnen aan onze treinrit met de Arosa Express. De trein klimt 1000 m en komt uit in Arosa waar we kunnen genieten van het uitzicht. Met de bus rijden we terug naar ons hotel.
7e dag Op onze laatste excursiedag bezoeken we Lech, de plaats waar de koninklijke familie altijd gaat wintersporten. Na de lunch neemt de hotelier ons mee op een mooie wandeling van 2 uur naar Klösterle. Als we terugkomen, staat er koffie met wat lekkers voor ons klaar!
8e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel-Landhaus Sonnblick
- ligging op 500 m van het centrum van Wald am Arlberg
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met douche en toilet
- receptie, restaurant, terras en ligweide


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 79,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.