Toscaanse Hoogtepunten (Italië)


Status: Beschikbaar
Heen: 23-08-2021
Terug: 01-09-2021
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1469,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 67,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Toscane is een van de mooiste streken van Italië. Op deze reis gaan we naar bekende plaatsen zoals Pisa, Siena en Florence. Onderweg genieten we van het prachtige landschap.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding.
2e dag Aan het einde van de middag komen we bij ons hotel in Montecatini Terme aan.
3e dag De bekendste toren van Italië staat in Pisa. In de ochtend gaan we deze scheve toren bekijken. Daarna rijden we naar Lucca, een van de oudste stadjes van Toscane. Hoogtepunten zijn hier de stadswallen, het ovale plein en de Dom.
4e dag Siena en San Gimignano worden de parels van Toscane genoemd. We gaan ze alle twee bezoeken vandaag. In Siena zien we het mooie plein dat Campo heet. Hier worden elk jaar paardenraces gehouden. In Siena en San Gimignano lopen we door de oude, smalle straatjes en in San Gimignano zien we de 13 torens die nog over zijn van de totaal 72 torens die hier ooit stonden.
5e dag Met de boot varen we naar het eiland Elba. Lang geleden woonde Napoleon hier. Op het eiland staan o.a. palmen, eucalyptussen en groeien druiven en olijven.
6e dag De bus brengt ons naar de weekmarkt van Pistoia. Dit is een oude stad die al in de Romeinse tijd bestond. In dit leuke stadje zijn mooie pleinen en paleizen.
7e dag De bus blijft staan en we gaan Montecatini verkennen. We kunnen met de kabelbaan naar de oude vesting of kijken bij de oude kuurbaden.
8e dag Na het ontbijt reizen we met de trein naar Florence dat ook wel het grootste openluchtmuseum ter wereld genoemd wordt. Hier zijn mooie gebouwen, pleinen en straten, heel veel musea, winkeltjes, kerken en andere bezienswaardigheden. We starten met een rondleiding en kunnen daarna zelf nog rondlopen in de stad. Met de trein rijden we weer terug naar Montecatini Terme.
9e dag Vanuit Montecatini Terme rijden we naar ons overnachtingshotel in de buurt van Basel.
10e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Montebello (of gelijkwaardig hotel)
- ligging in het centrum, dicht bij de autovrije winkelstraat
- 2-persoonskamers met tv, airco en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar en terras


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 149,-

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen