Boot-Fiets vakantie België (België)


Status: Beschikbaar
Heen: 17-07-2021
Terug: 24-07-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1499,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 71,00
Zakgeldadvies: € 85,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Utrecht P+R Westraven
Vertrektijd: 14:00 uur
Tijd terug: 12:45 uur
Wat een bijzondere reis! Vanaf het water en de fiets België verkennen. We varen en fietsen o.a. langs Gent, Antwerpen en Brussel en natuurlijk gaan we ook al deze steden bezoeken. We fietsen langs kronkelende rivieren en rechte kanalen. Een echte ontdekkingsreis!


Programma
1e dag Vanuit Utrecht worden we met busjes naar Brugge gebracht. Voordat we echt inschepen, is er nog tijd om deze mooie stad in te gaan. Daarna gaan we aan boord en maken we kennis met schipper Marius en zijn bemanning.
2e dag We zetten de zadels en sturen op de goede hoogte en maken onze eerste fietstocht. Terwijl de Feniks vaart, fietsen wij via een mooie route naar Gent. Na aankomst hebben we nog tijd om deze mooie stad te bewonderen.
3e dag De vaar- en fietsroute gaat verder. Via Dendermonde fietsen we een stuk langs de mooie Schelde naar Sint-Amands.
4e dag Na het ontbijt begint onze fietstocht naar Antwerpen. Als we aankomen, zetten we de fietsen aan boord en kunnen de gezellige binnenstad in.
5e dag De Feniks blijft liggen, maar wij trekken er weer op uit. We maken een mooie fietstocht langs de rivier de Nete naar Lier en Willebroek. Natuurlijk stoppen we ook vandaag regelmatig voor koffie en om ons lunchpakket op te eten. Of misschien maken we vandaag wel geen lunchpakket en nemen we als lunch een lekkere zak Belgische frites!
6e dag We gaan richting het zuiden en fietsen naar Vilvoorde.
7e dag Marius vaart de Feniks naar Brussel zodat we ook die stad kunnen ontdekken. Manneken Pis, de Grote Markt en de St. Hubertusgalerij zijn de hoogtepunten. Aan het eind van de middag varen we met de waterbus naar Vilvoorde waar de boot ligt.
8e dag De tassen zijn gepakt en in de ochtend worden we door de busjes opgehaald om weer naar Utrecht gebracht te worden. Daar komt een einde aan deze bijzondere reis.

Passagiersschip Feniks
- 30 m lang en 5m breed vrachtschip dat omgebouwd is tot een passagiersschip
- 2-persoonshutten met douche, toilet en wastafel
- gezelschapsruimte waar ook gegeten wordt met een bank, tafels en stoelen, tv en koelkast met drankjes (tegen betaling)
- we kunnen op het dek zitten, waar we bij goed weer ook eten.
- Aan boord kunnen kleine wasjes gedaan worden door het boordpersoneel (ondergoed, sokken, T-shirts), wel zelf te drogen hangen.

Maaltijden
Ontbijt en diner aan boord. Bij het ontbijt maken we een lunchpakket voor onderweg. We gaan ook een keer aan de wal uit eten.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
De schipper bepaalt n.a.v. het weer de route. Aan boord moet iedereen zich aan de boordregels houden. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en goed kunnen traplopen. Aan boord zijn 2 steile trappen en je bereikt het schip via een loopplank. Loophulp en loophulpmiddelen zijn niet mogelijk. Dit is een FIETSREIS, voor deze reis moet je goed kunnen fietsen en zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer. Mogelijk fiets je soms door drukke stadscentra. Er is een klein aantal e-bikes te huur, toeslag is € 75,-. Eigen fiets mee nemen is NIET mogelijk. Op deze reis zijn 2 eenpersoonshutten beschikbaar. Hiervoor geldt een toeslag. Je slaapt dan in het onderste bed van een stapelbed. Hutten op dit soort schepen zijn altijd kleiner dan een hotelkamer. In de hutten is weinig kastruimte. Neem je bagage niet mee in een koffer, maar in een reistas. De bedden zijn opgemaakt en er liggen handdoeken. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.