Fietsen door 3 landen (Duitsland)


Status: nog 1 man 
Heen: 11-09-2021
Terug: 17-09-2021
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1399,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 65,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (Oad)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Rondom de Bodensee ligt ruim 250 km aan goed onderhouden fietspaden. Een ideaal gebied om mooie fietstochten te maken dus. De bus brengt ons en onze huurfietsen elke dag naar een andere plaats. Van daaruit fietsen we dan terug naar het hotel of naar de bus. We fietsen maximaal 50 km per dag, maar daar mogen we dan bijna de hele dag over doen. Het is soms heuvelachtig, maar het wordt nergens echt steil. We steken ook de grens over naar Oostenrijk en Zwitserland. Speciaal voor onze fietsliefhebbers!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. ’s Middags komen we in het hotel in Kißlegg aan.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar de Bodensee, waar we bijzondere paalwoningen zien. We fietsen naar Meersburg, een middeleeuws plaatsje met een oude burcht. We fietsen langs de Bodensee met uitzicht op de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen. Via Friedrichshafen rijden we naar Kressbronn waar de bus op ons staat te wachten om ons en de fietsen terug te brengen naar het hotel. We fietsen vandaag ong. 40 km.
3e dag Vanuit het hotel fietsen we een stuk over het Donau/Bodensee fietspad. We stoppen regelmatig onderweg o.a. in het mooie Wangen. De fietstocht eindigt weer in Kressbronn waar we, als er tijd voor is, nog even kunnen pootje baden voordat de bus komt. We fietsen vandaag ong. 40 km.
4e dag Vandaag kunnen we een kort ritje maken in de omgeving of met de trein naar Lindau gaan.
5e dag We gaan naar Friedrichshafen en nemen daar de veerpont naar het Zwitserse Romanshorn. We komen door kleine dorpjes en eindigen bij het bloemeneiland Mainau. Daarna rijden we naar de veerpont naar Meersburg waar de bus ons weer ophaalt. We fietsen vandaag ong. 50 km, maar kunnen de route inkorten tot 40 km.
6e dag We starten vandaag in Oostenrijk, in Bregenz. Van hieruit fietsen we langs het meer en de Zwitserse grens naar Romanshorn. Hier vandaan gaan we met de bus terug naar het hotel. We fietsen vandaag ong. 50 km.
7e dag De bus brengt ons weer naar het wisselpunt waar je na de afscheidsmaaltijd tussen ongeveer 17.30 en 18.30 afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt je weer naar de uitstapplaats.

Hotel Ochsen
- ligging in het centrum van Kißlegg
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- Hotel Ochsen maakt soms gebruik van kamers in het dichtbij gelegen hotel Schlosskeller.
- receptie, lounge, restaurant, bar, biergarten,sauna
- wellness (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Deze reis wordt uitgevoerd door Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat je samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens de fietsritten houdt iedereen zijn/haar eigen tempo aan, maar de Dolfijngroep blijft bij elkaar. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en goed kunnen fietsen. Dat houdt in dat je op een dag 50 km moet kunnen fietsen (dat is de langste route) en zelfstandig moet kunnen deelnemen aan het verkeer. Wij huren een fietstas en fietshelm voor je. De begeleiding bepaalt wanneer je de fietshelm op moet zetten. In de prijs is een goede huurfiets met 8 versnellingen inbegrepen. Je kunt ook je eigen fiets meenemen, maar dan kun je alleen in Zeddam opstappen en moet je zorgen dat je fiets daar komt. De fiets moet tip top in orde zijn. Je krijgt geen korting als je je eigen fiets meeneemt. Er is een beperkt aantal e-bikes beschikbaar. Toeslag e-bike € 75,-. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslagindicatie € 140,-

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.