Andorra (Andorra)


Status: nog 1 vrouw 
Heen: 02-08-2021
Terug: 11-08-2021
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1385,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 63,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Op de grens van Frankrijk en Spanje ligt, in de Pyreneeën, het kleine landje Andorra. Overal zien we hoge bergen, maar ook oude dorpjes. Een fantastische reis met mooie excursies met o.a. een ondergrondse boottocht! Ons hotel ligt in Soldeu op ruim 1700 m hoog.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Frankrijk.
2e dag Aan het begin van de avond komen we aan in Soldeu.
3e dag Na de lange reis beginnen we vandaag rustig met een bezoek aan het Meer van Engolasters, een mooi gletsjermeer op 1600 m hoogte.
4e dag We rijden vandaag tot grote hoogte! We starten met een bezoek aan Port d’Envalira, op ruim 2000 m, voor een geweldig uitzicht. Daarna rijden we naar het dorpje Ribes de Freser. Van hieruit nemen we het tandradtreintje naar de Vallei van Nuria waar we een klooster bezoeken dat voor een deel omgebouwd is tot hotel.
5e dag Andorra bestaat uit 3 valleien; Valira del Norte, Valira del Orient en de
Gran Valira. We maken een mooie valleientocht en zien bergdorpjes, kerken, bergstroompjes en mooie dalen.
6e dag We maken een uitstapje naar de Spaanse stad Seu d’Urgell. We bezoeken het middeleeuws centrum. Daarna rijden we naar Os de Civis, een Spaans bergdorp waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan.
7e dag Vandaag staat er een bijzondere belevenis op het programma. We maken een boottocht over de onderaardse rivier La Bouiche. We varen 1,5 km onder de grond en een gids vertelt ons wat er allemaal te zien is. We rijden naar Foix voor de lunch en op de terugweg naar het hotel maken we een stop in Ax les Thermes.
8e dag Na het ontbijt kunnen we een wandeling maken. ’s Middags gaan we naar Andorra la Vella, de hoofdstad van Andorra. Hier kunnen we belastingvrij shoppen.
9e dag We verlaten Andorra en rijden naar het overnachtingshotel in Frankrijk.
10e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Himalaia Soldeu
- ligging in het hart van de Pyreneeën
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar, biljart, fitness
- wellness met sauna, massage, Turks bad en bubbelbad (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. .
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 165,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.