Kroatische Bloemenrivièra (Kroatië)


Status: nog 1 man 
Heen: 30-08-2021
Terug: 08-09-2021
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1499,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 70,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 0 uur
Tijd terug: 0 uur
Aan de Adriatische Zee, aan een mooie baai ligt Crikvenica. Vanuit dit gezellige plaatsje maken we mooie excursies naar o.a. Rijeka, Opatija en Nationaal Park Plitvice. Dit is een geweldig mooie reis waar veel gewandeld wordt, je moet dus wel goed kunnen lopen.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding.
2e dag We rijden door Oostenrijk en Slovenië en komen voor het avondeten bij hotel Kastel in Crikvenica aan.
3e dag Na de lange reisdagen beginnen we rustig aan met een bezoekje aan het vissersdorp Vinodolski, waar een middeleeuws kasteel staat.
4e dag Vroeg uit de veren, want we gaan een geweldig mooi gebied bezoeken! Nationaal Park Plitvice is een van de meest bezochte toeristische attracties van Kroatië. Hier liggen 16 meren in de bossen. Ze liggen allemaal op verschillende hoogten en het water stroomt van het ene meer naar het andere via watervallen en beekjes. We maken een wandeling met een gids over paden en steigers.
5e dag De bus brengt ons naar de boot naar het eiland Rab. Hier genieten we van de uitzichten over de blauwe zee.
6e dag Vandaag staan 2 grote steden op het programma, Rijeka en Opatija. Rijeka heeft een gezellig centrum waar het vaak markt is. In Opatija kunnen we een drankje nemen op een van de vele terrassen aan de boulevard en op souvenirjacht.
7e dag Het is de rustdag voor de chauffeur, dus gaan wij Crikvenica beter leren kennen of naar het kiezelstrand.
8e dag Na het ontbijt vertrekken we naar Krk, ook wel gouden eiland genoemd. Daarna bezoeken we de stad Punat en het klooster op het eiland Košljun.
9e dag Na een vroeg ontbijt begint onze terugreis. We overnachten in Duitsland.
10e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Kastel
- ligging op 200 m van het centrum en 20 m van het strand. Om in het hotel te komen moet je een trap van ongeveer 20 treden op.
- 2-persoonskamers met tv, badkamer met douche boven het bad en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar en terras met uitzicht


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 1 uur achter elkaar kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. De badkamer heeft een douche boven het bad. Om bij het hotel te komen moet je een trap van ongeveer 20 treden op. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 209,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen