Rijn-Moezelcruise (Duitsland)


Status: nog 1 plaats 
Heen: 22-07-2021
Terug: 28-07-2021
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1279,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 60,00
Zakgeldadvies: € 75,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Arnhem Rijnkade
Vertrektijd: 09:00 uur
Tijd terug: 14:00 uur
Op het gemakje op de Horizon de Rijn en de Moezel verkennen. We varen ’s ochtends en in de middag bezoeken we o.a. Königswinter, Boppard, Cochem en Keulen.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Om 9.00 uur schepen we in waarna we rond 9.30 richting Düsseldorf vertrekken voor de eerste overnachting.
2e dag We vertrekken al vroeg naar het Zevengebergte waar we in Königswinter van boord gaan. We gaan dit gezellige stadje verkennen.
3e dag Vandaag varen we langs Koblenz naar Boppard. Als we van boord gaan, zien we de mooie Rijnboulevard met daarachter het oude centrum.
4e dag We varen een stukje terug en gaan bij Koblenz de Moezel op. We leggen aan bij Cochem waar we het kasteel al van ver hoog op de berg zien liggen. In het centrum zijn leuke winkels en kronkelige steegjes.
5e dag We zijn al langs Koblenz gevaren, maar nu gaan we er ook van boord. We hebben de hele middag om de stad te bezoeken. Bij de Deutsches Eck stroomt de Moezel in de Rijn en in de oude stad staan mooie, oude gebouwen en kan volop gewinkeld worden.
6e dag Vandaag leggen we aan in Keulen. Door het deels autovrije centrum lopen we naar de beroemde Keulse Dom en kunnen heerlijk door de winkelstraten of langs de Rijn lopen.
7e dag We varen weer naar Arnhem waar we rond 14.00 uur afscheid nemen van elkaar en van boord gaan.

MPS Horizon
- 80 m lang schip met o.a. promenadedek met salon, bar, dansvloer, restaurant, receptie en souvenirwinkeltje
- zonnedek met terras en ligstoelen
- 2-persoonshutten met badkamer met douche en toilet
- Overdag wordt 1 bed opgeklapt tot bank.


Maaltijden
Alle maaltijden aan boord. Bij het Captains Diner wordt nette kleding op prijs gesteld.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Op deze reis is zeer beperkt loophulp mogelijk. Binnen de Dolfijngroep is 1 rollator toegestaan die alleen aan de wal gebruikt mag worden. Je moet voor deze reis minimaal een half uur in een redelijk tempo kunnen lopen (ook met de rollator) en kunnen traplopen. Op deze reis zijn geen eenpersoonshutten beschikbaar. De hutten zijn kleiner dan hotelkamers en ook de badkamers zijn kleiner dan in een hotel. De route kan anders zijn dan het hier beschreven programma. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen