Valkenburg (Nederland)


Status: Beschikbaar
Heen: 11-09-2021
Terug: 18-09-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1295,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 60,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 36
Begeleiders: max. 7
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Er komen al jaren Dolfijngroepen in Valkenburg en altijd met veel plezier! Ook dit jaar hebben we weer een leuk excursieprogramma gemaakt. Met de bus gaan we leuke dingen doen! Ga je mee naar Zuid-Limburg?


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We lunchen in het hotel en daarna kunnen we Valkenburg gaan verkennen.
2e dag We rijden naar het mooie Belgische stadje Tongeren waar het antiekmarkt is. Daarna rijden we naar Genk of we kiezen voor een bezoek aan de Mergelgrotten in Valkenburg waar de liefhebbers een speurtocht kunnen doen.
3e dag We lopen op het gemakje een rondje door Valkenburg en lunchen in het centrum. Daarna kunnen we shoppen in Valkenburg.
4e dag Na het ontbijt rijden we naar het Drielandenpunt bij Vaals, waar we de uitkijktoren kunnen beklimmen of 'verdwalen' in het doolhof. Daarna maken we een mooie tocht door de Eifel en stoppen in Monschau voor de lunch en een bezoek aan deze mooie stad.
5e dag Vanuit Valkenburg maken we een mooie rit met de trein over het Miljoenenlijntje. Deze spoorlijn heet Miljoenenlijntje omdat bij de aanleg elke kilometer 1 miljoen gulden kostte. Onderweg lunchen we en zien we het mooie Zuid-Limburgs landschap.
6e dag Na het ontbijt rijden we naar de abdij Val Dieu in België waar we de brouwerij bezoeken. Natuurlijk mogen we proeven, voor degenen die geen bier willen proeven, is er natuurlijk wat anders. We krijgen er ook een stukje abdijkaas bij.
7e dag De bus brengt ons naar Maastricht waar we de markt kunnen bezoeken enhet gezellige Vrjithof en de mooie Sint Baafs kathedraal zien. Daarna rijden we naar Vaals voor een demonstratie glasblazen. De glasblazer vertelt er van alles bij en maakt de mooiste figuren van glas. In de winkel kun je een aandenken kopen.
8e dag Onze laatste dag, maar we maken er nog wat van! Met het toeristentreintje rijden we door Valkenburg voor koffie met wat lekkers. Daarna is het helaas tijd om met de bus weer naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 weer afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Walram
- ligging op 500 m van het centrum
- 2 persoons kamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, bar, restaurant, binnentuin en terras
- wellness met o.a. binnenzwembad (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis alleen met Dolfijnreizigers en –begeleiders. In de bus zitten, tijdens de reis, geen andere toeristen. Je reist wel samen met andere toeristen op de heen- en terugreis naar/van het wisselpunt. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen zijn niet toegestaan op deze reis, rollators zeer beperkt. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag op aanvraag.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.