Kerstcruise Rüdesheim (Duitsland)


Status: Beschikbaar
Heen: 20-12-2021
Terug: 27-12-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1619,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 75,00
Zakgeldadvies: € 85,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Arnhem Rijnkade
Vertrektijd: 8:00 uur
Tijd terug: 14:00 uur
Dit jaar wordt onze 'vaste kerstcruise' met de Poseidon niet uitgevoerd. We hebben daarom een mooi alternatief voor je. Deze Kerstcruise Rüdesheim is een dag langer dan voorgaande jaren. Dat houdt in een dag langer genieten van het mooie uitzicht, de uitstapjes aan de wal en de heerlijke maaltijden. We varen dit jaar op het luxe MPS Rembrandt van Rijn. Dat is pas genieten van een kerstvakantie op het water!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Tussen 8:00 en 9:00 uur is de ontvangst aan boord. De begeleiding zorgt dat je bagage in de hut komt en we gaan samen koffie drinken. Tijdens de koffie vertrekken we. We maken kennis met elkaar en met het boordpersoneel met een welkomstcocktail en overnachten in Düsseldorf.
2e dag Na het ontbijt kunnen we kerstshoppen in Düsseldorf en het mooie, oude centrum bekijken. Er is ook een modern gedeelte met grote winkels.Daarna varen we naar Andernach. 's Middags genieten we van een high tea.
3e dag We ontdekken het gezellige Andernach waar veel winkeltjes zijn. Op de markt staat de kerststal waar we ook een kijkje nemen. We varen verder over de Romantische Rijn waar we soms uitzicht hebben op kastelen en heuvels met bossen. Aan het eind van de middag leggen we aan in Boppard waar we, als er tijd is nog even aan wal kunnen gaan.
4e dag We varen verder en komen o.a. langs de Loreley, een 132 meter hoge rots. We stoppen in Rüdesheim waar we door de gezellige straatjes wandelen en o.a. door de bekende Drosselgasse komen.
5e dag We varen terug langs de Loreley naar Koblenz waar de Rijn en de Moezel samen komen. Vanavond kun je, als je dat wilt, de nachtmis bijwonen. Daarna biedt het boordpersoneel tegen middernacht een snackbuffet aan.
6e dag Op eerste kerstdag varen we naar Bonn waar we een kijkje nemen in het centrum. Vanavond genieten we van een heerlijk kerstdiner waarvoor nette kleding gevraagd wordt.
7e dag We schreven al dat dit een luxe reis was...wat dacht je van een luxe champagnebrunch op tweede kerstdag? Daarna komen we aan in Keulen waar we natuurlijk een kijkje nemen in de Keulse Dom en in het deels autovrije centrum.
8e dag Vroeg in de ochtend begint de vaart van Keulen naar Arnhem waar we na de lunch rond 14:00 uur van boord gaan en iedereen alvast een gelukkig nieuwjaar wensen!

M.P.S. Rembrandt van Rijn
- verblijf in 2-persoonshutten op het Hoofddek
- in de hut: douche, toilet, tv, airco, klein bureau en grote ramen. Overdag wordt mogelijk een van de bedden (door het personeel) opgeklapt en het andere bed omgebouwd tot een bankje.
- lounge met dansvloer, bar, restaurant
- zonnedek met overkapping, fitness en zitjes
- regelmatig live entertainment aan boord


Maaltijden
Alle maaltijden zijn aan boord

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn, minimaal een half uur, zelfstandig en in een goed tempo achter elkaar (zonder loophulp) kunnen lopen en goed kunnen traplopen. Op deze reis is geen loophulp(middel) mogelijk. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!
Er zijn geen eenpersoonshutten beschikbaar. De hutten zijn kleiner dan een gemiddelde hotelkamer, dat geldt ook voor de badkamer.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.