Boot-Fiets vakantie België (België)


Status: VOL 
Heen: 23-07-2022
Terug: 30-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1525,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 72,00
Zakgeldadvies: € 90,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Utrecht P+R Westraven
Vertrektijd: 14:00 uur
Tijd terug: 12:45 uur
Wat een geweldige combinatie, varen en fietsen door België. Schipper Marius maakte voor Dolfijn deze mooie route van Brussel naar Brugge. We fietsen door bijzonder landschap en bezoeken mooie plaatsen terwijl de Feniks de route vaart. Als we op onze plaats van bestemming aankomen, ligt de Feniks klaar om uit te rusten, te eten en slapen. 's Avonds kunnen we heerlijk op het dek of in de ruimte onder het dek relaxen, een spelletje doen en wat drinken. Lees snel verder en ontdek wat je allemaal gaat zien en beleven!


De route (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Utrecht worden we met busjes naar Brussel gebracht. De bagage wordt naar het schip gebracht zodat wij Brussel kunnen verkennen. Aan het eind van de middag nemen wij de watertaxi naar Vilvoorde waar het schip ligt. Daar ontmoeten we de schipper Marius die ons uitlegt wat er deze week gaat gebeuren.
2e dag Van Vilvoorde fietsen we naar Antwerpen, het schip ligt niet ver van het oude centrum.
3e dag We gaan Antwerpen in. In het gezellige centrum zijn veel winkels, maar ook een mooie kathedraal, uitzicht over de Schelde en het beeld van Brabo waaraan je ziet waarom Antwerpen zo heet.
4e dag De fietsroute loopt vandaag langs de Schelde van Antwerpen naar Sint Amands. Van daaruit gaat het verder naar Dentergem langs de mooie rivier de Leie.
5e dag Van Dentergem fietsen we verder langs de Leie naar Gent waar we morgen de hele dag rond kunnen lopen.
6e dag Gent is een oude stad met mooie, historische gebouwen. Een van de bekendste gebouwen is het stadskasteel Gravensteen. Verder staat de stad vol met mooie kerken zoals de Sint Baafs kathedraal, winkels en gezellige terrassen, kortom: in Gent hoeven we ons niet te vervelen!
7e dag We fietsen van Gent naar Brugge en houden tijd over voor een bezoek aan deze stad. Net als in Gent staan hier prachtige gebouwen. Vooral rond het marktplein is het altijd heel gezellig. Voor de liefhebbers van een Belgisch biertje bevelen wij het lokale bier Brugse Zot aan. Na het avondeten moeten de tassen helaas weer gepakt worden.
8e dag 's Ochtends komen de busjes ons weer ophalen om naar Utrecht te brengen.

Passagiersschip Feniks
- 30 m lang en 5 m breed vrachtschip dat omgebouwd is tot een passagiersschip
- 2-persoonshutten met douche, toilet en wastafel
- gezelschapsruimte, waar ook gegeten wordt, met een bank, tafels en stoelen, tv en koelkast met drankjes (tegen betaling)
- We kunnen op het dek zitten, waar we bij goed weer ook eten.
- Aan boord kunnen kleine wasjes gedaan worden door het boordpersoneel (ondergoed, sokken, T-shirts), wel zelf te drogen hangen.

Maaltijden
Ontbijt en avondeten aan boord, lunchpakket of lunch onderweg. We gaan ook een keer aan de wal uit eten.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
De schipper bepaalt n.a.v. het weer de route. Aan boord moet iedereen zich aan de boordregels houden. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en goed kunnen traplopen. Aan boord zijn 2 steile trappen en je bereikt het schip via een loopplank. Loophulp en loophulpmiddelen zijn niet mogelijk. Dit is een FIETSREIS, voor deze reis moet je goed kunnen fietsen en zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer. Mogelijk fiets je soms door drukke stadscentra. Er is een klein aantal e-bikes te huur, toeslag is € 75,-. Eigen fiets mee nemen is NIET mogelijk. Op deze reis zijn 2 eenpersoonshutten beschikbaar. Toeslag € 50,-. Je slaapt dan in het onderste bed van een stapelbed. Hutten op dit soort schepen zijn altijd kleiner dan een hotelkamer. In de hutten is weinig kastruimte. Neem je bagage niet mee in een koffer, maar in een reistas. De bedden zijn opgemaakt en er liggen handdoeken. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.