Boot-Fiets vakantie België (België)


Status: Beschikbaar
Heen: 30-07-2022
Terug: 06-08-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1525,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 72,00
Zakgeldadvies: € 90,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Utrecht P+R Westraven
Vertrektijd: 09:00 uur
Tijd terug: 12:45 uur
Wat een geweldige combinatie, varen en fietsen door België. Schipper Marius maakte voor Dolfijn 2 mooie routes. Deze route (route 2)vaart gaat van Brugge via een mooie route o.a. een stukje door Frankrijk en langs de kust terug naar Brugge. We ‘tikken zelfs Nederland nog even aan’. Lees snel verder en ontdek wat je allemaal gaat zien en beleven! Kijk bij de andere Boot-Fietsvakantie voor de andere route.


De route (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Utrecht word je met busjes naar Brugge gebracht. Na de kennismaking fietsen we langs het oudste kanaal van België dat Brugge en Gent met de Noordzee verbindt. We slapen vannacht in Oudenburg dat een mooi marktplein heeft.
2e dag Langs het kanaal fietsen we naar Nieuwpoort dat aan de zee ligt. Nieuwpoort is bekend om de slag bij Nieuwpoort in 1600. Vanuit Nieuwpoort fietsen we, langs de duinen en het strand naar Veurne. Deze stad heeft veel mooie, oude gebouwen, maar is lang zo toeristisch niet als Brugge en Gent.
3e dag Na het ontbijt stappen we weer op de fiets en rijden vanuit Veurne naar Duinkerke dat in Noord-Frankrijk ligt. We fietsen door het natuurreservaat De Moeren. Langs het strand fietsen terug naar Nieuwpoort waar we vannacht weer aan boord slapen.
4e dag Langs de rivier de IJzer rijden we op het gemakje naar Diksmuide. In dit deel van België is in de Eerste Wereldoorlog veel gevochten, daarvan zijn nog veel dingen te zien. We rijden naar Fintele dat bij de sluis naar het Lo-kanaal ligt.
5e dag In deze regio wordt veel bier gebrouwen. We fietsen naar Poperingen waar we een hop-boerderij kunnen bezoeken. Hop is nodig om bier te brouwen. Elk jaar wordt er een ‘beste bier ter wereld’ gekozen door kenners. Heel vaak is het bier van de St. Sixtus abdij in Westvleteren als winnaar gekozen. Als je wilt, kun je hier een glas van proeven, maar niet te veel, want er moet nog een stukje langs het Lo-kanaal naar Diksmuide gefietst worden.
6e dag Ieper is een mooie, oude stad die veel geleden heeft in de Eerste Wereldoorlog, we fietsen er naar toe en zien o.a. de Menen-poort waar nog elke avond alle gestorven soldaten herdacht worden. Daarna gaan we iets bijzonders doen. In deze buurt zijn oude spoorlijnen omgebouwd in fietspaden. We rijden over de oude lijn 73 naar Plassendale waar we overnachten.
7e dag Van Plassendale fietsen we naar Brugge. Onderweg rijden we een stukje Nederland in om het gezellige stadje Sluis te bezoeken. We eindigen vandaag in Brugge waar we de stad nog even in kunnen.
8e dag Na het ontbijt worden we weer opgehaald en nemen we afscheid van schipper Marius en zijn bemanning en rijden naar Utrecht waar een einde komt aan deze mooie reis.

Passagiersschip Feniks
- 30 m lang en 5 m breed vrachtschip dat omgebouwd is tot een passagiersschip
- 2-persoonshutten met douche, toilet en wastafel
- gezelschapsruimte, waar ook gegeten wordt, met een bank, tafels en stoelen, tv en koelkast met drankjes (tegen betaling)
- We kunnen op het dek zitten, waar we bij goed weer ook eten.
- Aan boord kunnen kleine wasjes gedaan worden door het boordpersoneel (ondergoed, sokken, T-shirts), wel zelf te drogen hangen.

Maaltijden
Ontbijt en avondeten aan boord, lunchpakket of lunch onderweg. We gaan ook een keer aan de wal uit eten.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
De schipper bepaalt n.a.v. het weer de route. Aan boord moet iedereen zich aan de boordregels houden. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en goed kunnen traplopen. Aan boord zijn 2 steile trappen en je bereikt het schip via een loopplank. Loophulp en loophulpmiddelen zijn niet mogelijk. Dit is een FIETSREIS, voor deze reis moet je goed kunnen fietsen en zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer. Mogelijk fiets je soms door drukke stadscentra. Er is een klein aantal e-bikes te huur, toeslag is € 75,-. Eigen fiets mee nemen is NIET mogelijk. Op deze reis zijn 2 eenpersoonshutten beschikbaar. Toeslag € 50,-. Je slaapt dan in het onderste bed van een stapelbed. Hutten op dit soort schepen zijn altijd kleiner dan een hotelkamer. In de hutten is weinig kastruimte. Neem je bagage niet mee in een koffer, maar in een reistas. De bedden zijn opgemaakt en er liggen handdoeken. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.