Wandelen in Oostenrijk (Oostenrijk)


Status: nog 1 man
Heen: 10-09-2022
Terug: 17-09-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1499,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 70,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Vertrektijd: 07:30 uur
Tijd terug: 18:45 uur
Een reis voor de echte wandelaars. We rijden met de trein naar Oostenrijk waar we onder leiding van Bettina fantastische bergwandelingen gaan maken. Zij is niet alleen bergwandelgids, maar weet ook ontzettend veel van de natuur en kent de omgeving op haar duimpje. Je kan genieten van de geweldige wandelingen met uitzicht en gezonde berglucht. Deze reis is alleen geschikt voor goede wandelaars en goede wandelschoenen zijn verplicht. Natuurlijk neem je ook een rugzakje mee voor het lunchpakket.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Utrecht vertrekken we in de vroege ochtend met de trein naar Radstadt in Oostenrijk. Na een aantal keren overstappen, komen we daar aan en worden opgewacht door Bettina en Mark. Zij brengen ons met busjes naar het plaatsje Lessach waar pension Dreiländerwirt staat. We maken kennis tijdens het late diner en duiken daarna lekker ons bed in.
2e dag We beginnen met het doornemen van het programma en een kennismaking met de omgeving. In 2 groepen proberen we antwoorden te vinden op een vragenlijst. De antwoorden zijn onderweg te vinden. We lopen door het dorp, een ruïne waar we kunnen kegelen op een natuurkegelbaan en aan beide kanten van het rivierdal. Voor de lunch moeten we hout sprokkelen, want we grillen worstjes op een vuurtje. De liefhebbers kunnen na deze ontdekkingswandeling nog een stuk lopen langs de rivier, maar we kunnen ook bij het pension blijven.
3e dag Met de busjes worden we naar de Prebersee gebracht. Vanaf dit meer wandelen we met GPS, kaart en kompas via jagerspaden, door veenbossen en over weilanden door de mooie natuur. Bettina vertelt over de planten en de dieren die hier leven. We plukken samen eetbare paddenstoelen, bessen en kruiden om het avondeten nog smakelijker te maken. Bettina weet precies wat je wel en wat je niet mag plukken. Onderweg komen we bij een veenmeertje, de Dürrenecksee. Hier kunnen we ‘zweven’ op het trilveen, heel bijzonder! Als we bij het Prebermeer terugkomen, kan er nog gezwommen worden.
Op de terugweg rijden we naar Tamsweg waar een mooi marktplein is met winkeltjes en een banketbakker die bekend staat om het heerlijke ijs. Daarna kun je kiezen: loop je ook het laatste stuk nog of rij je met de busjes mee? Vanavond koken we samen en gebruiken o.a. wat we zelf geplukt hebben.
4e dag Vandaag staat er geen wandeling gepland. We kunnen heerlijk uitrusten, maar we kunnen ook naar het middeleeuwse stadje Mauterndorf en daar met de gondelbaan omhoog voor het uitzicht. Vanavond eten we in een restaurant in de buurt.
5e dag Bettina en Mark brengen ons naar de hoogstgelegen boerderij van Land Salzburg op 1440 m op de Wiesberg. De prachtige Weg der Stille loopt via het almhuttendorp naar de Wildbachhütte op ruim 1800 m. In de hut kunnen we wat eten en drinken waarna we aan de terugwandeling beginnen.
6e dag We gaan vandaag naar Ramingstein waar we een zilvermijn bezoeken. Een warme trui is echt nodig, want het is hier altijd 8 graden. Met een helm op, een regenjas aan en een lamp gaan we de berg in. Bettina is gids in deze mijn, dus kun je al je vragen aan haar stellen. Op de terugweg kunnen we in Tamsweg een stop maken voor zo’n heerlijk ijsje of om wat te kopen in een van de winkeltjes.
7e dag Vandaag geen lange, maar wel een heel mooie wandeling! We lopen door sprookjesachtige bossen en langs klaterende watervallen. We wandelen naar het UNESCO-Biosfeerpark waar bronnen en watervallen zijn. Hier groeien bijzondere planten die je normaal gesproken niet opvallen, maar die Bettina precies aan kan wijzen. We eindigen weer op de parkeerplaats waar we begonnen zijn en waar we in een bezoekershut wat kunnen drinken. Na het diner is het op tijd naar bed, want we moeten morgen vroeg op.
8e dag De wekker gaat heeeel vroeg, want we nemen een vroege trein vanuit Radstadt en die willen we niet missen. We worden naar het station gebracht waar we Bettina en Mark uitzwaaien. We hebben de hele dag de tijd om na te praten over deze geweldige wandelvakantie, elkaars foto’s te bekijken en om onze vermoeide kuiten rust te geven.

Herberg Dreiländerwirt
- ligging in het dorp Lessach op 1200 m hoog
- De herberg bestaat uit verschillende gebouwen met o.a. grote woonkamer, keuken, eetruimte.
- tuin met bank en stoelen, plantenkas, groentetuin en kippenhok
- 2, 3 of 4-persoonskamers met badkamer met douche en toilet in of bij de kamer
- 2 aparte toiletten


Maaltijden
Het ontbijt en het avondeten in de herberg, er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten (ook die we zelf plukken), groenten en kruiden uit de tuin en eieren uit het kippenhok. We maken zelf een lunchpakket klaar voor onderweg of eten wat onderweg. In de Herberg is de koffie, thee en zelfgemaakte kruidenlimonade de hele dag gratis. We gaan ook 1x uit eten.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Dit is een wandelreis en voor de ECHTE wandelaars! Je moet voor deze reis zeer goed ter been zijn, we lopen bijna elke dag routes door de bergen! Je bent verplicht om op goede (berg)wandelschoenen te wandelen. Als ter plaatse blijkt dat je niet goed genoeg kan lopen, dan kan Dolfijn je reis afbreken. Dat houdt in dat je zonder reisbegeleiding in de Herberg moet blijven of zelfs naar huis moet. De thuisreis moet je zelf regelen en is voor eigen kosten. Je krijgt in zo’n geval ook geen reisgeld terug. Het programma kan door weersomstandigheden aangepast worden. Je moet zelf je eigen bagage op de heen- en terugreis kunnen dragen, ook in de trein. Je neemt je bagage het beste niet mee in een koffer, maar in een goed draagbare tas (bij voorkeur op wieltjes) of rugzak. De begeleiding kan je niet helpen met je bagage, zij hebben immers zelf hun bagage.
Op wandeldagen ontbijten we om 8.30 uur en vertrekken om 10.00 uur. Er zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.