Duitse Sprookjesroute (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 09-07-2022
Terug: 16-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1159,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 53,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 7
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Utrecht Transferium Westraven aan de A12
Vertrektijd: 10:30 uur
Tijd terug: 15:30 uur
Je hoeft echt niet van sprookjes te houden of in sprookjes te geloven om deze reis te boeken. Deze reis heet Duitse Sprookjesroute omdat de plaatsen in deze omgeving de voorbeelden waren voor de sprookjesschrijvers de gebroeders Grimm. We zien o.a. de vlecht van Rapunzel, het kasteel van Doornroosje en de rattenvanger van Hamelen, maar we gaan ook een dag naar Kassel waar we op de Wilhelmshöhe geweldig uitzicht hebben. Vast onderdeel van deze reis is de leuke huifkartocht die we gaan maken.


Mogelijke excursies en activiteiten
- het kasteel van Doornroosje met het wildpark
- naar het oude centrum van Hannoversch Münden
- Kassel, met een autovrij centrum en de Wilhelmshöhe met mooie tuinen, watervallen, kastelen en mooi uitzicht over de stad
- naar Hamelen waar we op zoek gaan naar de rattenvanger
- de toren van Trendelburg waar de vlecht van Rapunzel hangt
- huifkartocht

Gasthaus Spiegelburg
- ligging aan de bosrand op 5 km van Hannoversch Münden, langs een rustige weg aan het water
- eenvoudige 2-4 persoonskamers met badkamer met douche en toilet
- gezellige bar met tv, darts en tafelvoetbal en spelruimte met o.a. poolbiljart
- restaurant met terras met uitzicht op de rivier
- Nederlandse eigenaars


Maaltijden
Ontbijt in het Gasthaus. Lunch en diner doen we in of buiten het Gasthaus.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn, minimaal een half uur, zelfstandig en in een goed tempo achter elkaar (zonder loophulp) kunnen lopen en goed kunnen traplopen. Op deze reis is geen loophulp(middel) mogelijk.
Er is 1 eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 185,-
Dit is een busjesreis. De busjes hebben niet veel bagageruimte en daarom mag je je bagage niet in een koffer meenemen. Neem je bagage mee in een tas. Koffers kunnen door de reisbegeleiding geweigerd worden. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.