Texel (Nederland)


Status: VOL 
Heen: 24-06-2022
Terug: 01-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 989,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 45,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Den Helder NS-station
Vertrektijd: 13:45 uur
Tijd terug: 12:30 uur
Ken je het ezelsbruggetje om alle Waddeneilanden te onthouden? TVTAS. Dat staat voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Op deze reis gaan wij op de fiets de eerste T verkennen: Texel. Dit mooie Waddeneiland is al jaren populair bij heel veel toeristen om de mooie stranden en de leuke dorpjes. Wij maken mooie fietstochten over het eiland. We verzamelen in Den Helder, van daaruit gaan we met taxibusjes naar de bungalows. De volgende dag gaan we de fietsen halen en kunnen we vanaf de fiets genieten van Texel. Wij huren voor jou een fiets met handremmen en versnellingen. Tegen een toeslag kun je ook een e-bike huren. Andere fietswensen zijn bespreekbaar.


Mogelijke excursies en activiteiten
- Ecomare, waar we zeehonden en andere zeedieren kunnen bewonderen
- mooie fietsroutes maken over het eiland naar bijv. de natuurgebieden de Slufter, de Muy of de Schorren
- wandelen door de duinen en over het strand
- het Juttersmuseum
- het subtropisch zwemparadijs Calluna
Alle excursies doen we op de fiets.

Bungalowpark Landal Beach Park Texel
- ligging dichtbij De Koog, met winkels, restauranst, duinen en strand
- verblijf in 2-persoonskamers in 6-persoonsbungalows
- woonkamer met zit- en eethoek, tv, keuken met o.a. afwasmachine
- badkamer met bubbelbad en douche, apart toilet
- in De Koog: supermarkt, restaurants, winkels, bowling, terrassen en cafés
- subtropisch zwembad op 1,5 km, Ecomare op 3 km


Maaltijden
Het ontbijt en de lunch verzorgen we samen of we lunchen onderweg tijdens de uitstapjes. ’s Avonds eten we in een restaurant op of buiten het park of halen een keer eten in huis.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn, kunnen traplopen en goed en zelfstandig veilig op de fiets deel kunnen nemen aan het verkeer. Wij huren voor jou een standaardfiets met handremmen en versnellingen. E-bikes huren is beperkt mogelijk en tegen een toeslag. Op deze reis zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar. Loophulp, loophulpmiddelen en driewielers zijn op deze reis niet mogelijk.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.