Ardennenavontuur (België)


Status: VOL 
Heen: 15-07-2022
Terug: 22-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1095,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 50,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 12
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Utrecht CS
Vertrektijd: 09:45 uur
Tijd terug: 14:45 uur
Door de verschrikkelijke overstromingen kon deze reis in 2021 niet doorgaan. De hele camping was weggespoeld. Gelukkig kunnen we in 2022 weer op Ardennenavontuur! Hou je van actief bezig zijn en vind je het niet erg om af en tot vies te worden? Dan is dit dé reis voor je! Natuurlijk worden we begeleid door ervaren en gediplomeerde buitensportbegeleiding want jouw veiligheid staat voorop. En is er iets dat je niet wilt doen? Dan is er vast en zeker iets anders te verzinnen dat je wel leuk vindt.


Programma (de activiteiten kunnen veranderen of in andere volgorde worden uitgevoerd)
1e dag Het avontuur begint met een treinreis vanuit Utrecht. Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden we eerst met de snelbus naar Geldermalsen waar we op de trein stappen. Voor de heenreis neem je zelf een lunchpakketje mee. We rijden met een overstap in Maastricht en Luik naar Aywaille. Daar wordt onze bagage opgehaald en wij wandelen naar de camping waar we kennis maken met onze outdoorbegeleiders. ’s Avonds lopen we een stukje langs de rivier.
2e dag t/m 7e dag We gaan aan ons Ardennenavontuur beginnen. De buitensportbegeleiders hebben leuke, soms spannende dingen voor ons in petto! Afhankelijk van het weer en de wensen kunnen we:
- Op grottenavontuur, Op handen en voeten en soms op onze buik gaan we een spannende grot verkennen. Als je dat niet wilt, kun je ook kiezen voor een wandeling naar Remouchamps waar we de beroemde grotten bezoeken waar je gewoon rechtop kunt lopen.
- Een wandeling maken zoals je hem in Nederland niet kunt maken! Door de bergen en langs de bergrivier Ninglinspo. Onderweg komen we watervalletjes, bruggen en avontuurlijke paden tegen. Geweldig!
- Voor degenen die het willen proberen en die het durven: rotsklimmen en/of abseilen. Onder de deskundige leiding proberen we tegen de rotswand omhoog te gaan en als we boven zijn, gaan we weer met een touw abseilend naar beneden. Als je dit te spannend vindt, kun je ook boogschieten of blaaspijp schieten.
- Lasertaggen! We krijgen allemaal een geweer (niet echt natuurlijk) en gaan in 2 teams proberen om zoveel mogelijk punten te scoren. Dat doe je door iemand van de tegenpartij te raken. Als je geraakt wordt, voel je alleen een kleine trilling. Superspannend en heel erg om te lachen!
We gaan ook een dagje met de trein naar Luik om deze gezellige stad te bekijken.
8e dag Na het ontbijt worden de tassen opgehaald en naar het station van Aywaille gebracht. Wij wandelen daar naar toe en nemen de trein die na een overstap in Luik en Maastricht in de middag weer in Utrecht aankomt.

Camping Chateau de Dieupart
- ligging aan de Amblève, bij Aywaille, supermarkt op 2 minuten
- 2-persoons campinghutten, deze zijn erg simpel en te vergelijken met houten tenten. In de hut: 2 bedden met onderlaken, kussen en sloop (slaapzak zelf meenemen), koelkast en stopcontact
- receptie, taveerne, toilet- en douchegebouw
- tijdens de activiteiten worden we begeleid door deskundige, Nederlands sprekende outdoor-begeleiders


Maaltijden
Het ontbijt en de lunch/het lunchpakket maken we samen of we lunchen ergens onderweg. ’s Avonds eten we op de camping of in een restaurant in de buurt. We gaan ook een keer barbecueën.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Dit is een reis voor actievelingen! Verwacht geen luxe, maar wel veel plezier! Je moet heel goed ter been zijn en een goede conditie hebben. Tijdens de activiteiten kun je nat of vies worden, denk daar aan als je je tas in pakt. Doe vooral stevige schoenen aan. Je bent nooit verplicht om ergens aan mee te doen. Op de heen- en terugreis ga je met de trein en moet je je bagage zelf tillen of rollen, de begeleiding heeft immers hun eigen bagage. Wij adviseren een rolkoffer of rugzak. Je moet zelf een slaapzak en handdoeken en washandjes mee nemen. Diëten zijn op aanvraag. Op deze reis is een beperkt aantal hutten voor alleengebruik beschikbaar, hiervoor geldt een toeslag.Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.