Achterhoek (Nederland)


Status: VOL 
Heen: 25-07-2022
Terug: 01-08-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 899,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 40,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 20
Begeleiders: max. 4
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Utrecht Transferium Westraven aan de A12
Vertrektijd: 13:00 uur
Tijd terug: 12:30 uur
Te Paske is een groepsaccommodatie dicht bij de Duitse grens, midden in de mooie Achterhoek. Op het terrein staan 2 groepshuizen waarvan Dolfijn er 1, de Herberg, huurt. Van hieruit gaan we leuke dingen doen in de omgeving. De eigenaren Marijke en Rick zien er weer naar uit om ons te ontvangen! Zij kunnen, als we dat willen ook het ontbijt en het diner regelen, dus misschien eten we wel een keer in de verbouwde 'Biggenschuur. We hebben hier binnen en buiten volop de ruimte. In de ruime woonkamer/keuken kun je een spelletje doen of lekker hangen in een van de bankstellen. Ook buiten komen we geen ruimte te kort om spelletjes te doen, te barbecuen of gewoon lekker te zitten. Met de busjes trekken we er lekker op uit met uitstapjes in Nederland en Duitsland, want de grens is heel dichtbij.


Mogelijke excursies en activiteiten
- Winterswijk, waar het woensdag en zaterdag markt is
- natuurpark Klein Zwitserland
- zwemmen in subtropisch zwemparadijs Bahia in Bocholt of in het recreatiemeer Hilgelo
- een bezoek aan de naastgelegen boerderij, Nederlands enige vloermouterij. Wat dat is? Dat wordt daar allemaal uitgelegd!
- naar het kleine openluchtmuseum Erve Kots
- naar Leemland voor de boerengolf en 'kippen gooien'

Groepsaccommodatie de Herberg
- ligging op 8 km van Winterswijk en op loopafstand van de Duitse grens
- eenvoudige 2-, 3- of 4-persoonskamers op de begane grond, alle kamers hebben een wastafel. Op sommige kamers staan 2 stapelbedden. Wij gebruiken de kamers zoveel mogelijk voor 2 personen.
- 5 toiletten en 5 douchecabines
- grote woonruimte met open keuken, eettafels en stoelen en gedeelte met lekkere banken en tv
- aparte spellenruimte met o.a. darts
- grote tuin met terras, sportmogelijkheden en grote buitenkachel om een ‘fikkie te stoken’
- Op het terrein staat ‘de Biggenschuur’. Dit is een eetruimte waar de mensen van Te Paske een ontbijtbuffet of prikken en grillen voor ons verzorgen. Bij prikken en grillen, prik je vlees, vis e.d. op een prikker en gril je dit boven de elektrische grills.


Maaltijden
Het ontbijt en de lunch of het lunchpakket verzorgen we samen of we lunchen onderweg tijdens de uitstapjes. We ontbijten minimaal 1x in ‘de Biggenschuur’. ’s Avonds koken we samen, eten we in een restaurant of halen een keer eten in huis. Minimaal 1 avond eten we in ‘de Biggenschuur’ op het terrein waar we ‘prikken en grillen’.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Deze groepsaccommodatie is minder luxe dan de bungalows in deze reisgids, zo hebben de kamers geen eigen toilet en staat er geen kast op de kamers. Je moet voor deze reis goed ter been zijn, minimaal een half uur, zelfstandig en in een goed tempo achter elkaar (zonder loophulp) kunnen lopen. Op deze reis is geen loophulp(middel) mogelijk. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar.
Dit is een busjesreis. De busjes hebben niet veel bagageruimte en daarom mag je je bagage niet in een koffer meenemen. Neem je bagage mee in een tas. Koffers kunnen door de reisbegeleiding geweigerd worden.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.