André Rieu in Praag (Tsjechië)


Status: VOL 
Heen: 30-05-2022
Terug: 04-06-2022
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1335,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 63,00
Zakgeldadvies: € 60,00
Reizigers: max. 9
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Een unieke mogelijkheid om een van de mooiste steden van Europa te zien én een spetterend concert van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest mee te maken. Daarnaast is het genieten van Praag en de muzikale diners. Een deel van de uitstapjes doen we met het openbaar vervoer (tram en metro). Snel boeken!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen reis je naar Zeddam waar je de andere reizigers en onze begeleiding ontmoet. Na de koffie rijden we naar Praag. Onderweg stoppen we voor het diner.
2e dag Er is in Praag heel veel te zien! Met een Nederlands sprekende gids wandelen we door de stad en zien o.a. het bewegende uurwerk bij het Raadhuis, de mooie Karelsbrug en zien veel mooie, oude gebouwen. Praag staat ook bekend om de gezellige kleine straatjes en mooie pleinen. Na de wandeling zoeken we een lunchplekje en gaan daarna zelf nog op verkenning in Praag. 's Avonds beleven we een bijzonder diner met traditionele zang en dans.
3e dag Aan de overkant van de rivier de Moldau ligt de Praagse Burcht. Vandaag gaan we dat stukje Praag bezoeken. We zien de paleizen, de Sint Vituskathedraal en prachtige pleinen. Hier liepen vroeger de hertogen, koningen en bisschoppen rond! 's Middags kunnen we zelf weer bepalen wat we gaan doen. Misschien kunnen we met de berglift naar de Petříntoren of de televisietoren van waaraf we prachtig uitzicht hebben op de stad en de omgeving. De Petříntoren wordt ook wel de Eifeltoren van Praag genoemd.
Vanavond staat ons een bijzonder diner te wachten. Tsjechië staat bekend om de bierbrouwerijen en de vele soorten bier. Vanavond worden we getrakteerd op een 'bierdiner'. Niet schrikken als je niet van bier houdt, je kunt natuurlijk ook een ander drankje drinken bij het eten. Tijdens het diner kunnen we genieten van muziek.
4e dag De bus brengt ons naar Praag voor de laatste souvenirs, een drankje op een terrasje, een wandeling langs de Moldau of de indrukwekkende Joodse begraafplaats. We dineren op tijd, want vanavond is het zover!!! De bus brengt ons naar de O2-Arena waar we gaan genieten van André Rieu en het Johann Strauss Orkest. Zij spelen de bekende walsen en andere geweldige muziek. Meedeinen op de Schöne Blaue Donau en al die andere heerlijke muziek! We zitten op de eerste ring met goed uitzicht op het podium.
5e dag Met de muziek nog in ons hoofd en na uitslapen en napraten over het concert, doen we het rustig aan. 's Avonds maken we een gezellige rondvaart over de Moldau en genieten we van het buffet. Bij terugkomst in het hotel gaan we onze koffers weer pakken voor de terugreis met de walsen van het orkest nog in ons hoofd.
6e dag Na het vroege ontbijt rijden we, met verschillende stops, door Duitsland naar het wisselpunt in Zeddam. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel
- Je slaapt in een goed hotel in de buurt van Praag. De excursies doen we met de Oad-bus of het openbaar vervoer (tram en/of metro).
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar

Maaltijden:
ontbijt in het hotel, lunchen en dineren doen we buiten het hotel

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. In Praag zijn veel straten met kleine steentjes. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag €160,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.