Treinreis van zuid naar noord (Nederland)


Status: VOL 
Heen: 09-08-2022
Terug: 14-08-2022
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 975,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 45,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Utrecht CS
Vertrektijd: 14:00 uur
Tijd terug: 12:30 uur
Een leuke reis voor reizigers die het leuk vinden met de trein te reizen en veel te zien en te beleven. We slapen in Bergen op Zoom en in en Leeuwarden reizen dus echt van zuid naar noord. Vanuit ons hotel maken we natuurlijk leuke uitstapjes, zoals naar Vlissingen en/of Middelburg, natuurlijk….met de trein!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag Na het verzamelen op het Jaarbeursplein in Utrecht nemen we de trein naar Bergen op Zoom. Als we daar aankomen, is het ongeveer een kwartiertje lopen naar ons hotel waar we de bagage kwijt kunnen. Daarna wandelen we de stad in. Na het inchecken gaan we samen het programma van deze week bekijken.
2e dag Na het ontbijt maken we een stadswandeling en zien o.a. de Gevangenpoort en nemen een kijkje in het Markiezenhof waar een leuke kermistentoonstelling is. Op de Grote Markt staan mooie gebouwen zoals de oudste herberg van Nederland en de toren van de St. Gertrudiskerk die hier ‘Peperbus’ heet.
3e dag Omdat je de treinreis geboekt hebt, nemen we de trein naar Vlissingen. Vanaf het station lopen we over de sluizen naar de Westerschelde. Daar nemen we het zonnetreintje naar het centrum en de boulevard. We kunnen shoppen in het autovrije centrum, flaneren over de boulevard of pootje baden aan het strand. We kunnen ook kiezen voor een dagje of een tussenstop naar/in Middelburg. Deze mooie stad heeft een mooi marktplein en autovrij centrum en je loopt zo vanaf het station de stad in. Bijzonder is de beklimming van de abdijtoren de 'Lange Jan'. We hebben de hele dag!
4e dag Na het ontbijt vertrekken we naar Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland. Na aankomst in het hotel wandelen we een stuk langs de stadsgrachten en zien de scheve toren.
5e dag Vandaag gaan we Leeuwarden verder verkennen en kunnen we een rondvaart maken.
6e dag Na het ontbijt lopen we naar het station om de trein naar Utrecht te nemen waar een einde komt aan onze treinreis.

Fletcher hotel Bergen op Zoom en Leeuwarden
- ligging op 20 min. lopen van het station
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, ontbijtruimte
- ontbijt in het hotel, lunch en diner in of buiten het hotel

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis zeer goed ter been zijn en een uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Je neemt je bagage mee in een goed draagbare tas of koffer bij voorkeur met wieltjes. Omdat de reisbegeleiders hun eigen bagage moet vervoeren, kunnen zij je NIET helpen met jouw bagage. Neem ook een klein rugzakje of tas mee voor de daguitstapjes. Omdat wij werken met treinkaartjes op tijd, kunnen we niet wachten op laatkomers. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 209,-. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.