Zwarte Woud en Europapark (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 12-06-2022
Terug: 19-06-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1615,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 76,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 15
Begeleiders: max. 3
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Utrecht Transferium Westraven aan de A12
Vertrektijd: 08:30 uur
Tijd terug: 18:00 uur
Het eerder onder voorbehoud geplande bezoek aan Immer Wieder Sonntag gaat niet door. Hierdoor krijgen wij extra tijd in Europapark om zoveel mogelijk attracties en shows te bezoeken.

Europapark is al vaak uitgeroepen tot beste pretpark van Europa en dat vinden wij helemaal terecht. Wat een fantastische attracties staan hier, van rustig tot over de kop! Maar tijdens deze reis is er veel meer te beleven. Leuke uitstapjes en 2 Gala-avonden in het hotel, het moet niet veel gekker worden!


Mogelijke excursies en activiteiten
- 2 dagen Europapark
- de grootste koekoeksklok ter wereld in Triberg
- een dagje naar Straatsburg
- naar het Zwarte Woud openluchtmuseum
- Gala-avonden met muziek en dans

Europapark is een groot pretpark met attracties voor iedereen. Hieronder een aantal attracties met daarachter een of meer sterren. 1 ster is helemaal niet eng, 2 sterren is spannend en 3 sterren is snel en/of ondersteboven.
- Jungle Rafts en African Queen, op een vlot een tochtje maken over het water *
- Alpenexpress, snelle, maar niet enge achtbaan, gaat niet over de kop **
- Sprookjespark met bekende en onbekende sprookjes *
- Atlantica SuperSplash, in een boomstam word je naarboven getrokken waarna je met een roetjs naar beneden gaat en SPLASH! **
- Bobbaan, met een snelle bobslee bergafwaarts **
- Blue fire megacoaster van 0 naar 100 km per uur in een paar seconde, scherpe bochten, looping, kurkentrekkers....voor de liefhebbers ***
- Monorail met een trein op een hoge rails het park bekijken *
- Eurotower, draaiend ga je naar boven voor een uitzicht over het hele park * (behalve voor mensen met hoogtevrees)
- Euro Mir een achtbaan waarbij de karretjes draaien **
- Arthur, een hangende achtbaan die niet snel gaat en maar 1x steil naar beneden gaat, door het sprookje van Arthur en de Minimois **
- Fjord Rafting, in grote banden over een snelle rivier, reken er maar op dat je nat wordt! **
- Eurosat Coastiality, een unieke virtual reality ervaring ***
- Magid Cinema 4 D, een voorstelling voor alle zintuigen **
- Voletarium een prachtig spectakel waarin je een vlucht maakt over o.a. een waterval **
Dit is nog maar een klein deel van de attracties, er zijn er nog veel meer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele shows, eettentjes enz. enz.
Kijk ook op ons Youtubekanaal voor een filmpje over Europapark.

Hotel Dorinth Schwarzwald
- ligging in de natuur in het kleine plaatsje Gutach, een paar winkels op loopafstand
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar, zwembad, fitness en sauna
- 2 Gala-avonden met buffet en optreden in eigen zaal met dansvloer.


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn, minimaal een half uur, zelfstandig en in een goed tempo achter elkaar kunnen lopen. Op deze reis is beperkt loophulp en/of het meenemen van een loophulpmiddel mogelijk. Er is een klein aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslagindicatie € 150,-. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

We weten nog niet welke regels er in 2022 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties of testen, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor. Veranderende voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren. Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.