Riviercruise door 4 provincies (Nederland)


Status: VOL 
Heen: 16-06-2022
Terug: 22-06-2022
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1189,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 55,00
Zakgeldadvies: € 75,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Arnhem Rijnkade
Vertrektijd: 09:00 uur
Tijd terug: 14:00 uur
Wat een heerlijke bootvakantie is dit! Vanaf het MPS Horizon zien we hoe mooi Nederland is en natuurlijk gaan we regelmatig van boord. We starten in Arnhem en varen door maar liefst 4 provincies: Overijssel, Friesland, Noord-Holland en Utrecht. Nederland is het mooist vanaf het water. Soms varen we langs uitgestrekte weilanden en akkers en soms door dorpen en steden. Er is in elk geval veel te zien op deze reis!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Rond 9.00 uur staat de begeleiding klaar aan de Rijnkade in Arnhem om je te verwelkomen. De koffers gaan naar de hutten en je maakt kennis met je reisgenoten en de begeleiding. Om ongeveer 9.30 uur vertrekken we naar Deventer. Hier gaan we van boord en kunnen misschien een stukje Deventer koek eten.
2e dag Tijdens het ontbijt varen we naar het noorden. We passeren Zwolle en Kampen en via het Ketelmeer en het IJsselmeer leggen we ’s middags aan in Lemmer in Friesland. Hier wordt veel aan watersport gedaan en dat is in de haven goed te zien. We kunnen de museumhaven bezoeken waar een paar mooie, oude schepen liggen. Om even uit te puffen zijn er veel terrassen aan het water.
3e dag ’s Ochtends vertrekken we naar Sneek waar we de mooie binnenstad bezoeken. Daarna varen we verder naar Harlingen.
4e dag Na een bezoekje aan Stavoren steken we het IJsselmeer over naar Medemblik. Hier is o.a. het bakkerijmuseum.
5e dag We komen al vroeg in het gezellige Enkhuizen aan. We hebben ’s ochtends de tijd om deze gezellige plaats te bezoeken. Daarna varen we door naar Hoorn waar wel 300 monumenten staan. Deze stad was dan ook vroeger heel belangrijk voor de handel.
6e dag We varen naar het zuiden en komen in de middag aan in Wijk bij Duurstede. Deze stad ligt aan de Lek en heeft een mooi centrum.
7e dag De Horizon vaart vandaag terug naar Arnhem, waar we rond 14.00 uur van boord gaan.

MPS Horizon
- 80 m lang schip met verschillende dekken, wij slapen op het hoofddek
- promenadedek met salon, bar, dansvloer, restaurant, receptie en souvenirwinkel
- 2-persoonshutten met badkamer met douche en toilet
- Overdag wordt 1 bed opgeklapt tot bank.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn aan boord.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Op deze reis is zeer beperkt loophulp mogelijk. Per reis is binnen de Dolfijngroep 1 rollatorgebruiker toegestaan. De rollator mag alleen aan de wal gebruikt worden. Je moet voor deze reis minimaal een half uur in een redelijk tempo kunnen lopen (ook met de rollator) en kunnen traplopen. De ruimte in de hutten is beperkt. Een hut aan boord is kleiner dan een hotelkamer. Ook de badkamer is kleiner dan in een hotel. De route kan afwijken van wat er beschreven is. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.