Blankenberge (België)


Status: VOL 
Heen: 27-06-2022
Terug: 02-07-2022
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1095,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 51,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Blankenberge is een gezellige badplaats aan de Belgische kust. We bezoeken mooie steden zoals Brugge en Gent en, omdat het hotel maar 10 min. van de boulevard en het strand ligt, kunnen we daar elke dag naar toe. Pootje baden, zwemmen of over het strand of de boulevard wandelen en mooie excursies. Onze lunchtip: friet met Belgische mayonaise.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. ’s Middags komen we aan bij het hotel waarna er nog tijd is voor een wandeling over het strand en de boulevard.
2e dag Vandaag staat een van de mooiste Belgische steden op het programma: Brugge. Deze stad heeft veel kanalen en wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. We maken een wandeling over het Marktplein waar we o.a. het Belfort zien, lopen langs gebouwen van honderden jaren oud en kunnen een rondvaart maken. Als er nog tijd is, stopt de bus nog in de kustplaats Knokke.
3e dag In het zuiden van België is in de Eerste Wereldoorlog flink gevochten en zijn veel soldaten gesneuveld. We maken een rit door dit gebied. Onze eerste stop is Veurne, met een mooi stadhuis. Daarna staan Diksmuide en Ieper op het programma. Hier is nog veel terug te vinden over de Eerste Wereldoorlog’. We eten in Ieper en gaan om 20.00 uur iets heel indrukwekkends beleven. Sinds 1928 wordt onder de Menenpoort elke avond de Last Post geblazen op een klaroen (dat is een soort trompet). Dat is een eerbetoon aan alle soldaten die gesneuveld zijn. Daarna rijden we terug naar ons hotel.
4e dag Vandaag blijft de bus staan en kunnen we genieten van de Vlaamse kust. Liefhebbers kunnen een fiets huren. We kunnen lekker over de boulevard flaneren, een strandwandeling maken en pootje baden.
5e dag De bus brengt ons naar Gent, alweer zo’n mooie stad! We wandelen met een gids door de stad en hebben daarna nog tijd om zelf rond te kijken. Misschien is het wel tijd voor een zak echte Belgische friet als lunch.
6e dag Voordat we naar het wisselpunt rijden, maken we een tussenstop in Antwerpen voor een kort bezoek. Daarna rijden we naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Sabat d’Or
- ligging op 10 min. lopen van de boulevard, het strand en de zee
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw en een dependance.
- in het hoofdgebouw: receptie, lounge, lift, restaurant, bar

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Op dag 3 eten we ’s avonds in Ieper. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 159,00

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.