Clervaux (Luxemburg)


Status: VOL 
Heen: 19-09-2022
Terug: 24-09-2022
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1075,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 50,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Clervaux is een middeleeuwse plaats met veel groen en een perfect startpunt voor mooie excursies in Luxemburg en Duitsland. We gaan genieten van de Luxemburgse Ardennen, de hoofdstad Luxemburg-Stad, maar nemen ook een kijkje in de Duitse stad Trier en nog veel meer.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. Onderweg naar ons hotel in Clervaux maken we een tussenstop bij de watervallen van Coo. Daarna rijden we verder door België naar Luxemburg naar hotel du Commerce in Clervaux.
2e dag Vandaag staat een van de mooiste Luxemburgse steden op het programma: Vianden. Deze stad ligt aan de rivier de Our. Er staan veel gebouwen van honderden jaren oud waaronder het slot dat nog van de Oranjes geweest is. Vianden heeft ook een stoeltjeslift (de enige in heel Luxemburg) en een gezellig centrum met terrasjes.
3e dag De bus brengt ons over de Duitse grens naar de oudste stad van Duitsland, Trier. We maken een wandeling met een stadsgids en zien o.a. de oude Romeinse stadspoort de Port Nigra en de Dom van Trier. Daarna kunnen we zelf het deels autovrije centrum gaan verkennen. Na ons bezoek aan Trier gaan we naar Echternach dat op de grens ligt van Luxemburg en Duitsland. Hier is een abdij en een gezellig centrum.
4e dag Na het ontbijt beginnen we met een mooie bustocht door het Mullertal dat ook wel Klein Zwitserland genoemd wordt. Waarom dat is, zien we onderweg, mooie bergen, watervallen, beekjes enz. Na al dit natuurschoon rijden we naar Luxemburg-Stad. Deze stad heeft een oud centrum met daaromheen hoge, moderne gebouwen. Hier staan ook veel gebouwen van bedrijven uit andere landen. Met de stadsgids maken we een rondrit door de Europese wijk en de oude stad. Daarna kunnen we de oude stad zelf nog bekijken en souvenirs kopen.
5e dag Vanochtend hebben we tijd om Clervaux te verkennen. Heuvel op ligt de mooie burcht en in het centrum zijn leuke winkels. Daarna gaan we met de bus naar Grevenmacher waar we de wijnkelders van Bernard-Massard bezoeken. Hier wordt champagnewijn gemaakt. Voordat we terug gaan, bezoeken we ook nog de vlindertuin waar niet alleen vlinders wonen, maar ook vogels, kameleons en schildpadden.
6e dag Voordat we naar het wisselpunt rijden, maken we een tussenstop in Vaals voor een kort bezoek. Daarna rijden we naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel du Commerce
- ligging bij het centrum aan de voet van de burcht
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar
- wellnesscentre met zwembad, sauna, stoombad, bubbelbad, fitness
- dakterras
- solarium en massages (tegen betaling)

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 109,00

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.