Zell am See (Oostenrijk)


Status: VOL 
Heen: 20-08-2022
Terug: 27-08-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1519,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 71,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In onze reisgids staat een verkeerde prijs bij deze reis gepubliceerd! De hier gepubliceerde prijs van € 1519,- is de juiste prijs. In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Zell am See ligt in een mooie omgeving met bergen en een kraakhelder meer. Een reis met o.a. een bezoek aan de Grossglockner en de Krimmler watervallen. Maar er valt nog veel meer te beleven, lees maar verder!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Zuid-Duitsland.
2e dag Nadat we in Zell am See zijn aangekomen, stappen we in de gondellift en 'zweven' naar de top van de 2000 m hoge Schmittenhöhe. Wat een prachtig uitzicht hebben we daar!
3e dag Nog een keer omhoog, maar dan met de bus, we rijden de Grossglockner op. De berg is bijna 3800 m hoog en wij stoppen op 2400 m hoogte om te genieten van het berglandschap.
4e dag Vandaag gaan we iets bijzonders doen, we gaan naar de Kitzlochklamm. Dat is een diepe kloof die met trappen te bezoeken is. Sommige stukken zijn donker en glad. Deze wandeling is alleen te doen met goede wandelschoenen en als je erg goed ter been bent. We adviseren ook een zaklamp mee te nemen. Je bent natuurlijk niet verplicht om deze excursie te doen.
5e dag Van wel 380 m valt het water naar beneden bij de Krimmler watervallen. We kunnen ook Wasser Wunder Welt bezoeken, een themapark over water.
6e dag We rijden naar de berg Kitzsteinhorn. Met de lift gaan we naar 3000 m hoog en kunnen ons niet alleen verbazen over hoe ver we kunnen kijken (bij helder weer), maar ook een kijkje nemen in een mijnschacht.
7e dag Na het ontbijt rijden we, onderweg naar ons overnachtingshotel naar Salzburg waar een stadsgids ons van alles kan vertellen over wat we zien
8e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel der Schütthoff
- ligging op loopafstand van het meer en de liften, bushalte en station op 150 m
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar, terras
- wellness met sauna, stoombad, rustruimtes en massage (sommigen tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Voor het bezoek aan de Kitzlochklamm moet je heel goed ter been zijn, dit is een wandeling met veel trappen! Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.Toeslag € 80,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.