Lüneburger Heide en Hamburg (Duitsland)


Status: Beschikbaar
Heen: 27-06-2022
Terug: 01-07-2022
Aantal dagen: 5
Totaal prijs: € 1045,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 49,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Nieuw in ons programma! Een korte, maar heel mooie reis naar de beroemde Lüneburger Heide en op een na grootste stad van Duitsland: Hamburg. Van alles wat dus; de mooie natuur en de drukte van de stad en haven. In de omgeving maken we leuke uitstapjes tot op de laatste dag toe!


(Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We maken in de middag een mooie tocht over de heide en bezoeken het Wildpark in Hanstedt waar meer dan 140 diersoorten leven en een mooie roofvogelshow is. Daarna rijden we naar ons hotel
2e dag Na het ontbijt rijden we naar een ander stuk heide waar we een wandeling maken over een houten wandelpad. Daarna gaan we naar het openluchtmuseum am Kiekeberg. Hier staan 40 gebouwen die laten zien hoe de mensen hier vroeger woonden en werkten.
3e dag De bus brengt ons naar Hamburg waar een van de grootste havens ter wereld ligt. Met een Nederlandssprekende gids maken we kennis met de stad en zien het oude centrum, het raadhuis, maar ook leuke winkels en steegjes. Een aanrader is het uitzicht vanuit de Elbphilharmonie, maar ook een wandeling door het havengebied of door de winkelstraten is leuk om te doen.
4e dag Vanochtend kunnen we zelf bepalen wat we doen, zwemmen in het zwembad van het hotel, wandelen of heerlijk niets doen onder het genot van een kopje koffie? Het kan! Na de lunch bezoeken we Lüneburg, de meer dan 1000 jaar oude stad. Dit was vroeger een van de rijkste steden van Duitsland en er staan nog steeds prachtige gebouwen.
5e dag Onze laatste dag, maar we gaan niet direct naar huis! We rijden eerst naar Celle waar veel vakwerkhuizen staan. Er staat ook een mooi slot dat we kunnen bekijken. Daarna is het tijd om naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Hof Sudermühlen
- ligging in de natuur naast de heide
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar, terras
- binnenzwembad, sauna


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 130,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.