Zuid-Afrika (Zuid Afrika)


Status: VOL 
Heen: 23-05-2022
Terug: 06-06-2022
Aantal dagen: 15
Totaal prijs: € 4299,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 209,00
Zakgeldadvies: € 125,00
Reizigers: max. 13
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 10:35 uur
Vluchtnr: KL 591
Vanuit: Cape Twon International
Tijd terug: 10:55 uur
Datum terug: 06-06-2022
Vluchtnr: KL 598
Datumwijziging: datum was 24 mei t/m 7 juni 2022, de prijs in onze reisgids wijkt af van de definitieve prijs. De prijs op de website is de juiste.

Een reis naar Zuid-Afrika is voor veel reizigers een grote wens. We moesten deze reis een paar keer uitstellen, maar we gaan er vanuit dat we In 2022 dit mooie land dat bekend staat om de wildparken, te bezoeken. We reizen met de bus, maar nemen ook een binnenlandse vlucht om zoveel mogelijk te zien. Wat een fantastische reis! Snel boeken, want er is door voorboekingen nog maar weinig plaats!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag We verzamelen uiterlijk 3,5 uur voor vertrek bij het Meeting Point op Schiphol. Vanaf Schiphol vertrekken we, met een KLM vlucht naar Johannesburg. De vlucht duurt lang, maar onderweg kun je een film kijken en genieten van het eten en drinken. We komen in de loop van de avond aan op Tambo Airport van waar we naar ons hotel rijden. We slapen 1 nachtje in het Eagle Rock Executive Guesthouse. We hebben lang gevlogen, maar de horloges hoeven niet verzet te worden! Bijzonder toch?
2e dag Via de Panorama route met fantastische uitzichten rijden we naar Graskop. Dit was vroeger een goudmijnstadje, maar nu is het vooral bekend om God’s Window dat we morgen gaan bekijken.
3e dag Na het ontbijt bezoeken we God’s Window, een uitzichtpunt met heel mooi uitzicht over de vallei. De wandeling er naar toe gaat een stukje door regenwoud. We rijden verder naar de Luck Pothols. Dit zijn natuurlijke wensputten die in de rotsen zijn uitgesleten. We lopen over paadjes en bruggetjes om er te komen. Het ravijn waar de putten liggen, is meer dan 30 m diep. We rijden hierna verder naar het Krugerpark. We overnachten net buiten het park en gaan vroeg naar bed want morgen is het heel vroeg op.
4e dag Vroeg uit de veren want om 5.30 uur start onze safari. Het is zo vroeg dat we zelfs het ontbijt meenemen! Vroeg in de ochtend is de kans het grootst dat we wilde dieren zien. We gaan de hele dag op safari, vergeet dus niet je camera mee te nemen! In het Krugerpark leven meer dan 147 verschillende soorten zoogdieren, meer dan 100 soorten reptielen en heel veel vlinder- en vogelsoorten. De bekendste dieren hier zijn ‘the big five’, het luipaard, de neushoorn, de leeuw, de buffel en de olifant, maar ook neushoorns, impala’s, buffels, en zebra’s zijn vaak te zien tijdens een safari.
5e dag We rijden om het Krugerpark heen naar de zuidkant naar Malelane waar we gaan overnachten.
6e dag Ook vandaag gaan we op safari en rijden deze keer door het zuidelijke deel van het Krugerpark. We kijken onze ogen uit!
7e dag We maken een lange rit vandaag en rijden om Swaziland heen naar het zuiden naar Pongola Game Resserve. We slapen vannacht in een mooie, luxe lodge waar we allemaal een minihutje met eigen veranda krijgen. Om bij te komen van de rit is er een heerlijk zwembad.
8e dag Vandaag maken we een boottocht over het Jozini meer. We zien hier veel vogels, maar er wonen ook nijlpaarden en krokodillen. Als we heel veel geluk hebben, zien we een neushoorn die hier ook voorkomen. Meestal zijn ze te schuw om zich te laten zien, maar de kans om ze te zien is er wel!
9e dag Op ons gemakje rijden we naar de kust, naar St. Lucia, hier is o.a. een krokodillencentrum en een heerlijk strand. In dit plaatsje willen de nijlpaarden ’s avonds nog wel eens door de woonwijk lopen. Met een gids gaan we ze, op veilige afstand, opzoeken.
10e dag Een rustdag waarop we lekker naar het strand kunnen of het stadje kunnen verkennen.
11e dag Onze chauffeur brengt ons naar Durban. Van hieruit vliegen we in ongeveer 2 uur naar Kaapstad. In de middag is er tijd genoeg om te gaan winkelen.
12e dag Vanuit de stad nemen we de kabellift de Tafelberg op. Een geweldige ervaring en een prachtig uitzicht over de stad en de zee.
13e dag We rijden vandaag de 4 seizoenenroute over het schiereiland waar Kaapstad op ligt. Op de route verschilt de temperatuur van warm tot kil, dat houdt in dat je een warme trui of jas mee moet nemen. We bezoeken o.a. het Duikereiland waar meer dan 600 robben wonen en Kaap de Goede Hoop waar we pinguïns kunnen zien.
14e dag Een laatste dag in Kaapstad. In de middag pakken we onze koffers in en na het avondeten rijden we naar het vliegveld. Via een tussenstop in Frankfurt vliegen we weer terug naar Schiphol.
15e dag Aankomst op Schiphol waar een einde komt aan deze indrukwekkende reis.

Hotels en resorts
- goede middenklasse hotels en resorts
- 2-persoons kamers met badkamer met bad en/of douche en toilet


Maaltijden
Ontbijt in het hotels/lodges. Lunches en diners in of buiten de hotels/lodges.

Reisdocument
Geldig paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog minimaal 1 maand geldig is. Voor reizigers met een Nederlands paspoort is geen visum nodig. Een Nederlandse identiteitskaart is NIET voldoende!

Gezondheid
Voor deze reis worden reisvaccinaties aangeraden. Wij adviseren om ruim voor vertrek contact op te nemen met de huisarts of de GGD. Bescherm jezelf goed tegen muggen.

Bijzonderheden
Je moet voor deze zeer reis goed ter been zijn en een goede conditie hebben. Je moet minimaal 1 uur, zelfstandig en in een goed tempo achter elkaar (zonder loophulp) kunnen lopen en goed kunnen traplopen. Op deze reis is geen loophulp(middel) mogelijk. Verder moet je goed tegen de warmte kunnen. Heb je een dieet? Overleg dan even met ons. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er zijn beperkt eenpersoonskamers beschikbaar, toeslag € 455,-. Dit is een mooie, maar inspannende reis, je slaapt telkens 1 of 2 nachten in een ander hotel, moet zelf je bagage telkens in- en uitpakken en rekening houden met een mooi, maar druk programma.
De tarieven van onze verre reizen zijn aan prijswijzigingen onderhevig. De gepubliceerde prijs is een indicatie. De daadwerkelijke reissom kan afwijken, zowel naar boven als naar beneden. Wij proberen de beste prijs voor je te krijgen. Als de reissom 5% of hoger uitvalt, dan mag je de reis kosteloos annuleren. De definitieve reissom stellen wij uiterlijk half februari 2022 vast.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor. Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren. Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.