Montenegro vanaf Rotterdam (Montenegro)


Status: VOL 
Heen: 20-09-2022
Terug: 27-09-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1709,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 80,00
Zakgeldadvies: € 90,00
Reizigers: max. 6
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Rotterdam The Hague Airport
Vertrektijd: 00:00 uur
Vluchtnr:
Vanuit: Durbovnik
Tijd terug: 00:00 uur
Datum terug: 27-09-2022
Vluchtnr:
Voor deze reis geldt een brandstoftoeslag voor de busreis ter plaatse van € 10,00.

Dolfijn is altijd op zoek naar mooie, nieuwe en soms onbekende reizen. Dit is er weer een! Montenegro is een klein landje aan de Adriatische Zee ten zuiden van Kroatië en Bosnië en Herzegovina. Het is nog niet zo bekend, maar wel heel mooi! We genieten niet alleen van de mooie excursies, maar ook van het strand en wat het hotel te bieden heeft. Je vertrekt niet vanaf Schiphol, maar vanaf Rotterdam The Hague Airport.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Op Rotterdam The Hague Airport ontmoet je je Dolfijnreisgenoten, de Dolfijnbegeleiding en de rest van de groep. We vliegen naar Dubrovnik en worden naar ons hotel gebracht. Als er nog tijd is, kunnen we de omgeving even gaan verkennen of zwemmen.
2e dag Na het ontbijt varen we naar de oude stad van Kotor aan een mooie baai. De stad wordt aan 3 kanten omgeven door een oude stadsmuur en er staan prachtige huizen en paleizen. Daarna bezoeken we het oude dorpje Perast en gaan met een bootje naar het eilandje Gospa od Škrpjela.
3e dag We gaan vandaag lekker onze eigen gang en kunnen naar het strand of zwemmen in het zwembad van het hotel. Voor de liefhebbers heeft het hotel ook een wellness.
4e dag Vandaag gaan we weer op pad en wel naar de stad Cetinje, dit is de vroegere hoofdstad van Montenegro. In het paleis van de vroegere koning Nikola is nu het nationale museum. ’s Middags bezoeken we het Lovcen Nationaal Park met mooie bergwegen.
5e dag We gaan op excursie naar het stadje Trebinje in Bosnië en Herzegovina aan de grootste onderaardse rivier van voormalig Joegoslavië. We maken een stadswandeling en gaan wat drinken op een van de vele terrasjes.
6e dag We rijden vandaag naar het schiereiland Sveti Stefan. Dit kleine visserseilandje is met een smalle dam aan het vasteland verbonden. Via een mooie kustweg rijden we daarna naar Budva, een populaire badplaats met oud stadscentrum met smalle toegangspoorten waardoor er geen auto’s in het centrum kunnen komen.
7e dag Voordat we morgen naar huis gaan, hebben we vandaag nog een laatste dag om helemaal zelf in te vullen.
8e dag We vliegen van Dubrovnik naar Rotterdam, waar de reis eindigt.

Hotel Palma
- ligging aan zee en bij de jachthaven Porto Montenegro in het plaatsje Tivat
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, liften, restaurant, bar
- privéstrand
- wellness (tegen betaling)

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 200,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.