Bloemenrivièra en Elba (Italië)


Status: Beschikbaar
Heen: 01-10-2022
Terug: 12-10-2022
Aantal dagen: 12
Totaal prijs: € 1889,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 88,00
Zakgeldadvies: € 120,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Extra lang genieten van al het moois dat dit deel van Italië te bieden heeft! Tijdens deze rondreis reizen we, langs de Middellandse Zee vanuit het noorden van Italië naar het midden. Een echte ontdekkingsreis door Italië! En...vergeet je zwemspullen niet, de hotels hebben een zwembad.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Zuid-Duitsland of in de Franse Elzas
2e dag We rijden door naar Italië en komen aan bij ons eerste hotel in Ameglia.
3e dag Na de lange, maar mooie reis, hebben we vanochtend de kans om de benen te strekken of uit te slapen. 's Middags rijden we naar de haven van Lerici. Daar stappen we op de boot naar het mooie stadje Portovenere.
4e dag Met een gids bezoeken we het schitterende Cinque Terre. Dat zijn 5 dorpjes aan de zee die tegen de rotsen aan gebouwd zijn. We bezoeken een van die dorpjes, Manarola. Daarna gaan we met de trein naar Vernazza, ook weer zo'n mooi plaatsje. Om de dag compleet te maken, varen we met de boot naar La Spezia waar de bus weer klaar staat om ons naar het hotel te brengen.
5e dag We gaan vandaag met de boot naar het eiland Elba. Dit is vooral bekend omdat Napoleon hier gevangen heeft gezeten, maar het is meer dan het eiland van Napoleon! Het is gewoon een prachtig eiland om te bezoeken.
6e dag We varen vandaag vanuit Rapallo naar Portofino dat bekend staat als een van de mooiste havenstadjes van de Middellandse Zee. Hier hebben de huizen vrolijke kleuren, liggen luxe jachten en is een kasteel waar vandaan we mooi uitzicht hebben. Daarna rijden we verder naar ons volgende hotel in het leuke stadje Allassio.
7e dag De bus blijft vandaag staan en we kunnen naar de zee of lekker bij het zwembad blijven.
8e dag Nna het ontbijt brengt de bus ons naar het kleine landje Monaco dat bekend staat om de luxe jachten de dure auto's die voor het casino staan en het paleis van prins Albert.
9e dag Vandaag gaan we het binnenland in. In de heuvels ligt Acqui Terme, een kuuroord dat in de Romeinse tijd al bestond. Op het plein staat een fontein waar warm bronwater uit komt.
10e dag Aan de Italiaanse Rivièra ligt de bloemenstad San Remo. We zien hier het oude centrum met lage huisjes, steile straatjes en mooie pleinen.
11e dag We ontbijten vroeg en rijden naar ons overnachtingshotel in Duitsland
12e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotels:
hotel Locanda dell'Angelo bij Ameglia
- 2-persoonskamers met tv, airco en badkamer met bad en/of douche
- receptie, restaurant, bar
- zwembad met ligstoelen
hotel Adler in Allassio dicht bij het strand
- 2-persoonskamers met tv, airco en badkamer met bad en/of douche
- receptie, lift, restaurant, bar
- zwembad met ligstoelen

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 235,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.