Treinreis Berlijn (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 07-08-2022
Terug: 11-08-2022
Aantal dagen: 5
Totaal prijs: € 899,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 41,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Vertrektijd: 09:00 uur
Tijd terug: 16:15 uur
Berlijn is een van de meest populaire steden voor een stedentrip en terecht. Hier is zoveel te doen en te beleven! Van winkelen in het grote Sony Center tot prachtige gebouwen bekijken zoals de Rijksdag. Van rustig varen over de Spree tot de drukke Kurfürstendamm, van het uitzicht vanaf de televisietoren tot picknicken en zonnen in de parken. Ga met Dolfijn mee Berlijn ontdekken. We reizen 'groen' want we reizen met de trein!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanaf Amersfoort rijden we dwars door Duitsland door Berlijn. Onderweg kunnen we kennis maken met elkaar en alvast bespreken wat we willen gaan doen en zien in de hoofdstad van Duitsland. Na aankomst gaan we naar ons hotel waarna we op het gemakje een plekje gaan zoeken om te eten. We maken het niet te laat, want morgen beginnen we met het verkennen van deze grote stad.
2e dag t/m 4e dag Met het openbaar vervoer, lopend of misschien wel met de fiets gaan we Berlijn verkennen. Natuurlijk gaan we de bekendste plekken bezoeken zoals de Rijksdag, de Brandenburger Tor, Alexanderplatz, unter den Linden, de Kurfürstendamm en checkpoint Charlie, maar er is veel meer te zien en te beleven. Wat dacht je van het Joods monument, het Olypisch stadion of een van de 2 dierentuinen? Berlijn is ook een prima stad om een fietstochtje te maken en een heerlijke picknick in een van de stadsparken is prima om even uit te rusten.
5e dag We nemen de trein weer terug en hebben de hele reis om na te praten over de reis. Of toch maar even een tukje doen om bij te komen?

Hotel Azimuth
- ligging aan de Kurfürstendamm op 5 minuten van station Zoo en 2 min. van de metro
- 2-persoonskamers met badkamer met bad en/of douche
- receptie, lounge, bar en ontbijtzaal


Maaltijden
Ontbijt in het hotel. Voor de lunch en het avondeten zoeken we leuke plekjes op, maken een lunchpakket of picknick.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
NS station Amersfoort Centraal, vertrek in de ochtend, aankomst terug eind van de middag/begin van de avond.

Bijzonderheden
De reis begint en eindigt met een lange treinreis. Je moet voor deze reis zeer goed ter been zijn en een groot deel van de dag (met pauzes) kunnen lopen en kunnen traplopen. Alle vormen van loophulp en loophulpmiddelen zijn niet mogelijk. Je moet in de trein en in Berlijn zelf je bagage kunnen dragen. Neem je bagage mee in een rolkoffer, roltas of goed draagbare tas/rugzak. De begeleiding kan niet helpen met het dragen van jouw bagage, zij moeten zelf hun eigen bagage dragen. In Berlijn reizen we met het openbaar vervoer en lopend. Hou er ook rekening mee dat het in Berlijn in de zomer warm tot heet kan zijn. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 120,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.