Alpirsbach (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 23-07-2022
Terug: 30-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1355,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 63,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Alpirsbach ligt in het mooie Zwarte Woud dat bekend staat om de mooie bossen, heuvels, riviertjes en gezellige stadjes. We gaan met de bus dit populaire gebied verkennen en komen o.a. in Triburg en op het bloemeneiland Mainau in de Bodensee.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. Voor het diner komen we aan in hotel Rössle
2e dag We doen het rustig aan vanochtend. In de middag rijden we een mooie route door het Zwarte Woud en rijden naar Seebach waar een bijzonder meer ligt; de Mummelsee. Dit kleine meer is 17 m diep en ligt prachtig op meer dan 1000 m hoog aan 3 kanten tussen beboste hellingen. Daarna rijden we naar Freudenstadt waar we kunnen wandelen en wat drinken op een terrasje.
3e dag De Bodensee ligt op de grens van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In dit meer ligt het eiland Mainau waar bijzondere bloemen, planten en bomen groeien zoals palmbomen en bananenbomen. Tussen het vaste land en het eiland ligt een lange voetgangersbrug.
4e dag Met de bus rijden we naar Burg Hohenzollern bei Hechingen. Dit is een van de mooiste kastelen van Duitsland. We krijgen hier een rondleiding die eindigt op de binnenplaats waar een terras is om ons bezoek af te sluiten met een drankje. Op de terugreis stoppen we nog bij het Brauereimuseum in Alpirsbach waar we ook kunnen proeven.
5e dag Vandaag staat o.a. de waterval van Triberg op het programma. Onderweg er naar toe maken we een stop in Titisee en zien we de grootste koekoeksklok ter wereld! En die is echt GROOT!
6e dag Na het ontbijt gaan we naar Villingen, een oud stadje met verdedigingsmuren en de mooie Onze Lieve Vrouwenkathedraal. ’s Middags maken we een rit met de stoomtrein van Blumberg naar Weizen o.a. door de enige 'keertunnel' van Duitsland.
7e dag De bus brengt ons naar het openluchtmuseum in Vogstbauernhof. Hier zien we hoe de mensen hier leefden en werkten tot 400 jaar geleden. We zien molens, houtzagerijen en huizen. Op de terugweg bezoeken we de glasblazer in Wolfach. Bij de glasblazerij is ook een glasmuseum, een glaswinkel en een kerstdorp. Vanavond moeten we helaas de koffers al weer pakken.
8e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Rössle
- ligging op 300 m van het centrum
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, gezelschapsruimte met open haard
- ontbijt en diner in het hotel, lunch in of buiten het hotel


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag 109,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.