Andorra (Andorra)


Status: VOL 
Heen: 05-09-2022
Terug: 14-09-2022
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1395,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 64,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam, dit is gewijzigd naar Didam.

Op de grens van Frankrijk en Spanje ligt, in de Pyreneeën, het kleine landje Andorra. Overal zien we hoge bergen, maar ook oude dorpjes. De hoge bergen zijn ook populair bij vogelliefhebbers omdat hier zeldzame gieren voorkomen, maar geen nood....de gieren zijn niet geïnteresseerd in mensen. Een fantastische reis met mooie excursies met o.a. een ondergrondse boottocht!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Frankrijk.
2e dag Aan het begin van de avond komen we aan in Soldeu.
3e dag Na de lange reis beginnen we vandaag rustig met een bezoek aan het Meer van Engolasters, een mooi gletsjermeer op 1600 m hoogte.
4e dag We rijden vandaag tot grote hoogte! We starten met een bezoek aan Port d’Envalira, op ruim 2000 m, voor een geweldig uitzicht. Daarna rijden we naar het dorpje Ribes de Freser. Van hieruit nemen we het tandradtreintje naar de Vallei van Nuria waar we een klooster bezoeken dat voor een deel omgebouwd is tot hotel.
5e dag Andorra bestaat uit 3 valleien; Valira del Norte, Valira del Orient en de Gran Valira. We maken een mooie valleientocht en zien bergdorpjes, kerken, bergstroompjes en mooie dalen.
6e dag We maken een uitstapje naar de Spaanse stad Seu d’Urgell. We bezoeken het middeleeuws centrum. Daarna rijden we naar Os de Civis, een Spaans bergdorp waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan.
7e dag Vandaag staat er een bijzondere belevenis op het programma. We maken een boottocht over de onderaardse rivier La Bouiche. We varen 1,5 km onder de grond en een gids vertelt ons wat er allemaal te zien is. We rijden naar Foix voor de lunch en op de terugweg naar het hotel maken we een stop in Ax les Thermes.
8e dag Na het ontbijt kunnen we een wandeling maken. ’s Middags gaan we naar Andorra la Vella, de hoofdstad van Andorra. Hier kunnen we belastingvrij shoppen.
9e dag We verlaten Andorra en rijden naar het overnachtingshotel in Frankrijk.
10e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Himalaia Soldeu
- ligging in het hart van de Pyreneeën op 1700 m hoogte
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar, biljart, fitness
- wellness met sauna, massage, Turks bad en bubbelbad (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. .
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 169,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.