Braunlage in de Harz (Duitsland)


Status: Beschikbaar
Heen: 09-07-2022
Terug: 16-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1319,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 61,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Het Harzgebergte is een heel mooi gebied met veel natuur, de berg de Brocken, oude zilvermijnen en leuke stadjes. Echt een gebied om ontdekt te worden. Vanuit Braunlage maken we mooie excursies in de omgeving. Vergeet je zwemkleding niet want het hotel heeft een binnen- en buitenzwembad!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We komen voor het diner aan in ons hotel in Braunlage.
2e dag ’s Ochtends doen we het rustig aan en kunnen we een wandeling maken in de buurt van het hotel dat in de bossen ligt. Het centrum van Braunlage ligt op nog geen half uurtje lopen. ’s Middags maken we met de bus een mooie rit door de omgeving naar het Grenslandmuseum. Op de terugrit genieten we van het uitzicht vanaf de Ravensberg bij Bad Sachsa.
3e dag Na het ontbijt rijden we naar Goslar. Hier woonden in de Middeleeuwen de Duitse keizers. Het mooie is dat delen van de gebouwen uit die tijd er nog staan. We hebben tijd om deze leuke stad te verkennen.
4e dag In de ochtend brengt de bus ons naar Braunlage waar we rond kunnen kijken. We kunnen ervoor kiezen om met de bus terug te gaan of later naar het hotel te wandelen. Reizigers die graag een natuurwandeling willen maken (neem dan wel goede wandelschoenen mee), kunnen dat in de omgeving van het hotel volop doen.
5e dag Vandaag beginnen we met een bezoekje aan het kuuroord Stolberg dat ook bekend is als de geboorteplaats van Juliana van Stolberg, de moeder van Willem van Oranje. Het mooie slot Stolberg is te bezichtigen. Daarna rijden we naar Thale waar we met de kabelbaan naar de Hexenplatz gaan. Vanaf deze hoogte hebben we geweldig uitzicht over de Harz.
6e dag We rijden naar het deel van de Harz dat vroeger in Oost-Duitsland lag. We maken een stop bij de hangbrug bij het stuwmeer de Rappbode Talsperre, het grootste stuwmeer van de Harz. We rijden verder naar Werdingerode waar een leuk centrum en een mooi slot is. Voor de liefhebbers is er ook het luchtvaartmuseum.
Daarna maken we nog een indrukwekkende rit met de Brockenbaan. Met de trein rijden we door de natuur en beklimmen soms steile heuvels. Het uitzicht vanuit de trein is geweldig!
7e dag Een van de mooiste steden van Duitsland is Quedlinburg. Als we daar aankomen vallen de meer dan 1300 vakwerkhuizen en prachtige andere gebouwen op. ’s Middags gaan we naar Rübeland. Rondom dit plaatsje liggen rotsige bergen en grotten. Wij bezoeken de Hermannsgrot. Neem voor deze excursie een warme trui of jas mee, want in de grot is het het hele jaar 10 graden.
8e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden, maar dat doen we niet voordat we in Hamelen gestopt zijn. Dit gezellige plaatsje is bekend door het sprookje over de rattenvanger. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Ahorn Harz hotel Braunlage
- ligging in de bossen van Nationaalpark Harz op 800 m van Braunlage
- 2-persoonskamers met tv, balkon of terras en badkamer met bad en toilet
- receptie, lounge, lift, bar, restaurant
- overdekt en openlucht zwembad met ligstoelen, fitness en tafeltennis
- sauna (tegen betaling)
Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. .
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 59,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen..