Rügen (was Braunlage) (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 09-07-2022
Terug: 16-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1319,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 61,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 7
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Veel mensen weten niet dat Duitsland ook een kust heeft. In het noorden ligt de mooie Oostzeekust. Voor die kust ligt het eiland Rügen dat met een brug aan de kust verbonden is. Hier zijn mooie havens, lange en brede stranden en mooie krijtrotsen.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We dineren onderweg en komen in de loop van de avond in het hotel aan.
2e dag Na de lange reis doen we het vanochtend rustig aan. ’s Middags rijden we naar Kap Arkona, het noordelijkste puntje van Rügen. De laatste 2 km lopen we. Het uitzicht is heel mooi, hoge krijtrotsen en de mooie zee. Op de terugweg naar het hotel stoppen we nog in een vissersdorpje en bij de berg de Königsthul.
3e dag Vandaag beginnen we met een bezoekje aan Sassnitz, een van de oudste badplaatsen van het eiland. Hier is een gezellige haven en pier. Daarna bezoeken we de badplaats Binz, met de mooiste stranden van Rügen en winkels.
4e dag Na het ontbijt rijden we naar het openluchttheater van Ralswiek. Daarna rijden we naar de vaste wal naar de stad Stralsund, vroeger een vissersstadje, maar nu een gezellige stad.
5e dag De bus blijft vandaag staan. We gaan zelf op onderzoek uit of rusten lekker uit.
6e dag We gaan vandaag naar de mooiste stad van het eiland; Putbus. Hier woonden vroeger adellijke families. Daarna rijden we naar het natuurgebied Mönchgut. Bij helder weer kunnen we hiervandaan Polen zien! Via een paar mooie dorpjes rijden we naar de smalspoorstoomtrein de Rasender Roland voor een mooi ritje. Vanavond moeten we de koffer helaas al weer inpakken.
7e dag We rijden naar de middeleeuwse stad Wismar aan de Oostzee voor een tussenstop. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel in Noord-Duitsland.
8e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Gasthof Breeger Bodden
- ligging in het plaatsje Breege op 5 min. lopen van de haven en 20 min. lopen van het strand
- 2- of 3-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, restaurant, gezelschapsruimte
- ligweide met ligstoelen
- fietsverhuur (tegen betaling)
- Nederlandse eigenaars
- Het hotel heeft geen lift, de meeste kamers liggen op de eerste etage.


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. .
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag op aanvraag,

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen..