Rome, Sorrento en Amalfikust (Italië)


Status: VOL 
Heen: 14-06-2022
Terug: 21-06-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1875,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 89,00
Zakgeldadvies: € 90,00
Reizigers: max. 6
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 06:25 uur
Vluchtnr: HV6411
Vanuit: Napels
Tijd terug: 12:10 uur
Datum terug: 21-06-2022
Vluchtnr: HV6412
Voor deze reis geldt een brandstoftoeslag voor de busreis ter plaatse van € 10,00.

Als het weer niet meer zo heet is, gaan wij Rome en omgeving verkennen. Rome heeft heel veel historische gebouwen, pleinen, fonteinen en gezellige wijken. Beroemd zijn o.a. het Colosseum, de Trevifontein en de Spaanse Trappen. We bezoeken ook Napels en het schiereiland Sorrentina. Kortom, een reis met veel gezichten!


Programma
1e dag Vanaf Schiphol vliegen we naar Napels en rijden daarna met de bus naar ons hotel in Rome. We slapen hier 3 nachten
2e dag Met een stadsgids wandelen we langs bekende gebouwen van Rome. We zien o.a. het Colosseum, de zuil van Marcus Aurelius, het Forum Romanum en het Pantheon. Na de lunch hebben we tijd om de stad zelf te bekijken. Populair bij toeristen zijn de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Onderweg kunnen we een echte Italiaanse espresso of cappuccino drinken.
3e dag Na het ontbijt bezoeken we Vaticaanstad, het kleinste staatje ter wereld. Hier zien we het grote St. Pieterplein met de St. Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel. 's Middags kunnen we weer zelf op pad in deze indrukwekkende stad.
4e dag De bus brengt ons van Rome naar ons 2e hotel. Onderweg bezoeken we het Montecassino klooster, dat hoog op een heuvel ligt.
5e dag Bijna 2000 jaar geleden barstte de vulkaan de Vesuvius uit en verwoestte de stad Pompeï. De hele stad kwam onder een grote laag lava en as te liggen. Jaren later is de stad opgegraven. Wij nemen een kijkje bij de opgravingen en zien hoe de stad er uit gezien heeft. Daarna maken we een stop in de mooie stad Napels.
6e dag Na het ontbijt maken we een boottocht naar het prachtige eiland Capri. Daar krijgen we een rondleiding en kunnen we zelf ook rondkijken. Hier kunnen we genieten van mooie uitzichten over zee.
7e dag We maken met de bus een rit over een van de mooiste kustwegen van de wereld langs de Amalfikust. Hier zien we mooie havenplaatsen als Positano en Amalfi.
8e dag De bus brengt ons naar het vliegveld van Napels en hier vandaan vliegen we terug naar Nederland.

Hotels
- Quality Hotel Green Palace in Monterondo bij Rome
- Hotel Paradiso aan de golf van Napels in Castellamare di Stabia
- receptie, lounge, restaurant, bar en lift
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet


Maaltijden
Ontbijt en diner in de hotels. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 1 uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden.Dit is een rondreis waar we van hotel wisselen. Je moet telkens zelf je koffer in- en uitpakken. Dit is een mooie, maar vermoeiende reis waar je veel gaat zien en elke dag een excursie gaat doen m.u.v. de 6e dag en enkele dagdelen op andere dagen. De hele reis is er Nederlandse reisleiding van Oad bij om uitleg te geven en natuurlijk de Dolfijn begeleiding. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 180.-. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.