Indrukwekkend Toscane (Italië)


Status: VOL 
Heen: 25-07-2022
Terug: 03-08-2022
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1499,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 0,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Toscane is een van de mooiste streken van Italië. Op deze reis gaan we naar bekende plaatsen zoals Pisa, Siena en Florence. We maken ook de overtocht naar het eiland Elba waar Napoleon woonde na zijn verbanning uit Frankrijk.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in de buurt van Basel.
2e dag We rijden door o.a. het Italiaanse merengebied en komen aan bij ons hotel in Montecatini Terme.
3e dag Wie kent hem niet? De scheve toren van Pisa! Vandaag beginnen we met een bezoekje aan deze beroemde toren, maar er is meer moois te zien in Pisa zoals het Plein der Wonderen. We rijden door naar Lucca, een van de oudste ommuurde stadjes van Toscane met als hoogtepunt het prachtige plein del Mercato.
4e dag Ook vandaag bezoeken we 2 mooie steden; Siena en San Gimignano. In Siena zien we de Dom en het schelpvormige plein Piazza del Campo. Daarna rijden we naar het oude San Gimignano. Rondom deze stad stonden lang geleden 72 torens waarvan er nog 13 overeind staan.
5e dag Na het ontbijt varen we over naar Elba, een prachtig eiland met palmen, druiven en olijven. We bezoeken het huis waar Napoleon gewoond heeft nadat hij weggestuurd was uit Frankrijk. We rijden naar Marina di Campo voor de lunch en voordat we weer terug varen hebben we nog wat tijd om rond te kijken in Portoferraio.
6e dag In de ochtend kunnen we rustig aan doen. 's Middags rijden we naar Pistoia waar het markt is. Het oude centrum bestaat uit smalle, middeleeuwse straatjes, pleinen en mooie huizen. Dit is niet zo'n bekende stad als bijvoorbeeld Siena, maar net zo interessant!
7e dag De bus bljift vandaag staan en we gaan Montecatini verkennen. Dit kuuroord bestaat uit 2 delen, het hoge deel en het lage deel. Het hoge deel kunnen we bezoeken met een kabelbaan. Daarnaast nemen we een kijkje in het kuur-gedeelte van de stad. In een mooi park liggen de baden waar nog steeds kuurgasten komen.
8e dag Alweer een hoogtepunt! Vandaag staat Florence op het programma. Deze stad wordt ook wel het grootste openluchtmuseum van de wereld genoemd. Overal waar je kijkt zie je mooie dingen, pleinen, gebouwen, winkeltjes, kerken enz. We gaan er met de trein heen en krijgen in de stad uitleg van een stadsgids.
9e dag De koffers zijn gepakt en we gaan weer richting Nederland, ciao Italia! We overnachten in de buurt van Basel.
10e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Montebello
- ligging in het centrum, dicht bij de autovrije winkelstraat
- 2-persoonskamers met tv, airco en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar en terras

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 159,-

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.