Eifel (Duitsland)


Status: Beschikbaar
Heen: 11-07-2022
Terug: 16-07-2022
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1065,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 50,00
Zakgeldadvies: € 60,00
Reizigers: max. 36
Begeleiders: max. 7
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Opstapsysteem de Jong Intra
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

De Duitse Eifel ligt niet ver van Nederland, maar als je hier komt, is het heel anders dan 'thuis'. Mooie heuvels, bossen, kratermeertjes, burchten en mooie stadjes. We gaan op ontdekkingstocht en bezoeken een mooi natuurpark, een waterburcht, maar ook Monschau en Keulen. Een heerlijke reis met als extra voordeeltje dat de meeste drankjes in het hotel tussen 17.00 en 24.00 uur gratis zijn!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar het mooie plaatsje Monschau waar we lunchen. Daana rijden we naar ons hotel in Stadkyll waar koffie met gebak voor ons klaar staat.
2e dag 's Ochtends laat een stadsgids ons de mooiste plekjes van Stadtkyll zien. Daarna rijden we met de bus naar het Nationaal Park EIfel. Hier leven wilde katten, bevers, zwarte ooievaars enz. Onderweg naar het hotel maken we een korte tussenstop in Blankenheim.
4e dag Na het ontbijt rijden we naar Wildpark Daun. Langs een 8 km lange weg hebben de dieren hier alle ruimte om in de vrije natuur te leven. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar we de dieren kunnen bekijken. Daarna rijden we naar het Natuur- en Geopark Vulkaneifel. Hier zien we hoe de meren hier ontstaan zijn. De meren zijn volgelopen kraters van vulkanen die hier heel lang geleden actief waren.
5e dag Vandaag staat het middeleeuwse stadje Bad Münstereifel op het programma. We wandelen door de gezellige straten en kunnen hier vast een souvenir voor thuis vinden. Daarna bezoeken we de bijzondere waterburcht Satzvey waar we een rondleiding kunnen volgen.
6e dag Onze reis zit er bijna op, maar....ook van de laatste dag maken we er nog wat van! We maken namelijk nog een stop in Keulen waar we o.a. de Dom kunnen bewonderen. We rijden daarna naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Am Park
- ligging bij het centrum van Stadtkyll in de mooie Vulkaan-Eifel
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in het hotel of we maken ons eigen lunchpakket bij het ontbijt. De meeste drankjes in het hotel zijn tussen 17.00 en 24.00 gratis.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis alleen met Dolfijnreizigers en -begeleiders. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 99,-

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.