Krakau en Zuid-Polen (Polen)


Status: Beschikbaar
Heen: 09-07-2022
Terug: 16-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1465,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 69,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Krakau is de mooiste stad van Polen en staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Op een wandeling loop je van het ene mooie gebouw naar het andere. We gaan zeker naar het mooie marktplein en de kathedraal op de Wawel-heuvel. In Krakau is ook de fabriek uit de film Schindlers List en Kazmierz, de oude Joodse wijk te vinden. Ook in de omgeving zijn veel mooie en indrukwekkende plaatsen te zien. We bezoeken o.a. het vroegere concentratiekamp Auschwitz (niet verplicht).


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in het oosten van Duitsland.
2e dag Vandaag rijden we een stuk door Polen en komen aan het eind van de middag in Krakau aan
3e dag Na de lange busreis beginnen we vandaag rustig met een bezoek aan de stad. Een stadsgids neemt ons 's ochtends mee en vertelt over de geschiedenis van Krakau en de gebouwen die we zien. 's Middags kunnen we zelf het centrum van Krakau verkennen.
4e dag We rijden vandaag naar de zoutmijn van Wieliczka. Hier gaan we onder de grond en zien onderaardse gangen waar zelfs een kerk in het zout uitgehouwen is. 's Middags zijn we weer terug in Krakau waar we naar de fabriek van Oscar Schindler, bekend uit de film Schindlers List kunnen gaan.
5e dag De bus brengt ons naar de kasteeelruïne Ogrodzieniec. Van hieruit hebben we uitzicht over de omgeving. Daarna rijden we via een mooie route via Ojcow terug naar Krakau. Vanavond staat ons iets bijzonders te wachten; een diner in de Joodse wijk met typisch oud Joodse muziek!
6e dag Voor degenen die dat willen, staat vandaag een indrukwekkende excursie naar Auschwitz op het programma. In dit vroegere vernietigingskamp gebeurde in de Tweede Wereldoorlog verschrikkelijke dingen. Je bent niet verplicht deze excursie mee te doen.
7e dag Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We maken een stop in Wroclaw een stad met een prachtig centrum met....kabouters! We zijn benieuwd of je ze kunt vinden. Daarna rijden we verder naar ons overnachtingshotel in Duitsland
8e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Maximum
- ligging in de oude binnenstad tegenover het stadspark en op een paar minuten lopen van het mooie marktplein
- 2-persoonskamers met tv, koffie/thee maker en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar
- uitzicht over de tuin of het park

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij De Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 169,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.