Meer van Genève (Zwitserland)


Status: VOL 
Heen: 13-06-2022
Terug: 22-06-2022
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1869,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 87,00
Zakgeldadvies: € 120,00
Reizigers: max. 9
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam, dit is gewijzigd naar Didam.

Rondom het meer van Genève liggen hoge bergen. Vanuit het plaatsje Leysin gaan we hier in de buurt geweldig mooie excursies maken naar o.a. Lausanne en Gstaad. Met de trein maken we dan ook nog eens een mooie rit naar Montreux.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in de buurt van Basel.
2e dag We maken een stop in Basel en bezoeken het mooie centrum, daarna rijden we door naar ons hotel in Leysin in Zwitserland.
3e dag Vandaag beginnen we rustig aan met een dagtocht naar Lausanne. We rijden langs middeleeuwse stadjes en wijndorpjes. In Lausanne hebben we mooi uitzicht over het meer van Genève en de hoge bergen daaromheen. In de stad ligt de kathedraal Notre Dame en het Olympisch Museum.
4e dag Na het ontbijt brengt de bus ons naar Gstaad. Deze luxe wintersportplaats ligt op meer dan 1000 m hoog. In het autovrije centrum zijn mooie winkels en huizen. Na de lunch stappen we in de trein voor een onvergetelijke rit door het Saanenland naar Montreux dat ook aan het meer van Genève ligt. Met de bus rijden we weer terug naar het hotel. Onderweg vooral niet vergeten mooie foto's te maken!
5e dag 's Ochtends kunnen we met de gondel naar de top van de Bernuese gaan. Deze top ligt op ongeveer 2000 hoog en bij helder weer is het uitzicht fantastisch! Van hieruit kunnen we de Mont Blanc en de Matterhorn zien liggen. 's Middags rijden we naar Aigle waar een leuk centrum en een middeleeuws kasteel staat.
6e dag Ook vandaag rijden we naar het meer van Genèveen bezoeken Montreux en Vevey. We wandelen over de wandelpromenades aan het meer en kunnen het kasteel van Chillon bezoeken dat op een eiland in het meer ligt.
7e dag Wist je dat de melkchocolade in Zwitserland uitgevonden is? We bezoeken de fabriek Maison Caillier, waar dit gebeurd is. Zij verkopen al meer dan 200 jaar chocolade met hazelnoten. Zwitserland is ook bekend om de kazen die er gemaakt worden. Een van de beroemdste is de Gruyère. We gaan de kaasmakerij bezoeken en nemen ook een kijkje in de mooie stad Gruyère.
8e dag Vandaag beginnen we met een ritje met de spectaculaire tandradbaan naar Les Pleiades op ruim 1300 m hoogte. Wat een mooi uitzicht over het meer van Genève en Montreux hebben we hier! Op de top genieten we van koffie met gebak. De chauffeur trakteert!
9e dag Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We maken een stop in Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer. Daarna rijden we verder naar ons overnachtingshotel bij Basel
10e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Alpine Classic
- ligging in het centrum van Leysin op 30 km van het meer van Genève
- de 2-persoonskamers met tv, koffie/thee maker, balkon en badkamer met bad en/of douche en toilet liggen verdeeld over 2 gebouwen, onze kamers liggen bij elkaar
- receptie, lift, lounge, restaurant met uitzicht, bar


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij De Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 199,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.