Valkenburg (Nederland)


Status: Op aanvraag
Heen: 10-09-2022
Terug: 17-09-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1339,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 62,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 30
Begeleiders: max. 6
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Valkenburg is en van de bekendste plaatsen in Zuid-Limburg. De mergelgrotten, het gezellige centrum en rivier de Geul trekken elk jaar heel veel toeristen. Dolfijn komt hier ook graag. Helaas kon de reis Valkenburg in 2021 vanwege de overstroming niet doorgaan, maar in 2022 kunnen we weer gaan genieten van deze mooie bus-excursiereis! Je zit hier in het heuvelland van het diepe zuiden en vanuit hotel Walram gaan we mooie excursies doen, ook naar België en Duitsland! Ga je mee naar de provincie met de zachte G?


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden op het gemakje naar Valkenburg waar we in de middag aankomen. We kunnen direct het centrum van Valkenburg in om de winkeltjes te bekijken.
2e dag Na het ontbijt brengt de bus ons naar het Drielandenpunt in Vaals. Daar komen Nederland, België en Duitsland bij elkaar. Als je rond het Drielandenpunt heen loopt, ben je dus in een paar tellen in 3 landen geweest. We kunnen ook ‘verdwalen’ in het labyrint en voor de mensen zonder hoogtevrees is er ook nog de uitkijktoren. Na de lunch bezoeken we de glasblazer die uit een grote druppel glas de mooiste dingen maakt. Natuurlijk kun je ook wat moois kopen om mee naar huis te nemen.
3e dag Vandaag blijft de bus staan en gaan wij Valkenburg verkennen. Hier is zoveel te doen: de Fluwelengrot met de kasteelruïne, de steenkolenmijn, de mergelgrotten, het toeristentreintje of heerlijk door het deels autovrije centrum lopen op zoek naar souvenirs voor thuis!
4e dag De bus brengt ons vandaag eerst naar Tongeren in België. We nemen een kijkje in de gezellige binnenstad. Daarna rijden we terug over de Nederlandse grens en maken een rit met de Miljoenenlijn. We rijden met de oude stoomtrein van Simpelveld naar Schin op Geul en terug. Een mooie rit door een mooie omgeving.
5e dag De bus brengt ons naar Maastricht waar we naar het beroemde Vrijthof lopen. Hier staat o.a. de prachtige Basiliek van Sint Servaas en zijn heel veel restaurants en terrassen. Het is vandaag ook weekmarkt rond het stadhuis.
6e dag Vandaag gaan we de andere grens over, die met Duitsland. We rijden eerst naar het mooie stadje Monschau met mooie vakwerkhuizen en winkeltjes. Daarna rijden we door naar Einruhr waar we een boottocht over de Ruhrsee maken.
7e dag Na het ontbijt rijden we naar de Belgische stad Luik. Deze stad ligt mooi aan de Maas en heeft een oud en modern centrum. Er is veel te zien en te doen zoals de kathedraal, de mooie Opera, het autovrije centrum of een bezoek aan het Aquariummuseum. Vanavond is het al weer tijd om onze koffers te pakken.
8e dag Helaas! Het is weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Maar we maken eerst en leuke tussenstop in het witte stadje Thorn. Daarna rijden we naar de kasteeltuinen in Arcen, een park met mooie tuinen, vijvers, watervallen en natuurlijk het mooie kasteel. Daarna is het echt tijd om door te rijden naar het wisselpunt, waar we na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 afscheid nemen van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht

Hotel Walram
- ligging op 500 m van het centrum
- 2 persoons kamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, bar, restaurant, binnentuin en terras
- binnenzwembad
- sauna (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 159,-

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.