Levico (Italië)


Status: Beschikbaar
Heen: 16-07-2022
Terug: 27-07-2022
Aantal dagen: 12
Totaal prijs: € 1709,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 79,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 36
Begeleiders: max. 7
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Aan het meer van Levico ligt het plaatsje Levico Terme. Hier vandaan gaan we de mooie omgeving verkennen. We zijn hier in de Dolomieten, met hoge bergen en bekende meren zoals het Gardameer. We bezoeken ook beroemde steden zoals Trento, Verona en als een van de hoogtepunten een dagtocht naar de kanalenstad Venetië!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Duitsland.
2e dag Via een mooie route over o.a. de Brenner Autobahn rijden we naar ons hotel in Levico waar we in de middag aankomen.
3e dag Na de lange heenreis doen we het rustig aan vanochtend. 's Middags maken we een bustocht de bergen in en genieten van het mooie uitzicht vanaf de Panarotta en vanuit Vetriolo Terme.
4e dag 's Ochtends bezoeken we Trento, de hoofdstad van de regio Trentino. In het autovrije centrum met gekleurde huizen kunnen we winkelen of een terrasje pakken. Daarna rijden we door naar het wijnstadje Cembra. Op de terugweg naar het hotel stoppen we nog bij de bijzondere stenen zuilen bij Segonzano.
5e dag Het Gardameer is erg populair bij Nederlandse toeristen en dat is niet voor niets. Wij gaan in Riva del Garda aan boord van een rondvaartboot en bezoeken Limone sul Garda en Malcesine. Een leuke manier om het meer en de plaatsjes eromheen te leren kennen.
6e dag Grappa is een typisch Italiaans drankje dat in Bassano del Grappa gemaakt wordt. Hier bezoeken we de weekmarkt en wie weet kunnen we op een terras een glaasje Grappa proberen. Via de mooie hoogvlakteroute rijden we van Altopiano di Lavarone naar Luserna en verder terug naar Levico.
7e dag Vandaag blijft de bus staan en kunnen wij op ons gemakje een wandeling maken langs het meer en in Levico op een terrasje neerstrijken.
8e dag De bus brengt ons naar Venetië! Vanaf de parkeerplaats varen we naar het San Marco plein vanwaar we de kanalenstad gaan verkennen. Beroemd zijn de San Marco kathedraal, het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten en de gondeliers die hun bootjes door de kanalen sturen. Een stadsgids vertelt ons veel over de stad. We kunnen de gids via een koptelefoon of oortje horen.
9e dag We maken een mooie bustocht door de bergen van de Dolomieten. We komen langs plaatsen met mooie namen zoals Fai della Paganella, Molveno en Madonna di Campiglio.
10e dag Een van de mooiste steden van heel Italië is Verona. Wij gaan er naar toe zien de mooie huizen, paleizen, prachtige pleinen en de Arena waar vroeger de Romeinen kwamen kijken naar gladiatorengevechten. We nemen ook een kijkje bij het balkon uit Romeo en Julia voordat we, vol indrukken terug naar het hotel gaan.
11e dag De koffers zijn gepakt en we nemen afscheid van Levico om via Oostenrijk en Zuid-Duitsland naar ons overnachtingshotel te gaan.
12e dag Na het ontbijt rijden we verder naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Ariston
- ligging op 50 m van het meer en 1 km van Levico Terme
- 2-persoonskamers met tv, balkon en badkamer met douche en toilet
- receptie, lift, lounge, restaurant, salon met zitjes
- zwembad (open van juni tot september)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis alleen met Dolfijnreizigers en -begeleiders. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 119,-

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.