Noord-Macedonië met 3 excursies (Noord-Macedonië)


Status: VOL 
Heen: 06-09-2022
Terug: 13-09-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1249,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 64,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 12
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 06:40 uur
Vluchtnr: CD 217
Vanuit: Ohrid
Tijd terug: 13:25 uur
Datum terug: 13-09-2022
Vluchtnr: CD 218
De reis zou uitgevoerd worden met maximaal 18 reizigers en maximaal 3 begeleiders. Dat is aangepast naar maximaal 12 reizigers en 2 begeleiders. Deze reis was gepubliceerd als 11 daagese reis maar is nu 8 dagen.

Noord-Macedonië is niet zo’n bekend vakantieland, maar toch komt Dolfijn er al 6 jaar. Hotel Drim ligt aan het mooie meer van Ohrid waar badplaatsen zoals Struga en Ohrid liggen. We kunnen hier heerlijk in het meer of in het zwembad zwemmen, maar we gaan ook op pad. Met een Nederlands sprekende gids maken we mooie excursies.


Mogelijkheden voor excursies en activiteiten
- een boottocht over het meer
- een Macedonische avond met zang en dans
- de bronnen en watervallen van Vevcani
- Ohrid
- Natuurpark Galicica

Hotel Drim
- ligging aan het meer van Ohrid op 300 m van het centrum van Struga
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet, balkon of terras
- receptie, lobby, liften, restaurant, bar, strandbar en minimarkt
- zwembad met zonneterras en zwembadbar, ligbedden en parasols
- ligbedden en parasols op het privéstrand (tegen betaling)
- fitness en tafeltennis (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt in het hotel. Diner en lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 125,00. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.