Praag en Boheems Paradijs (Tsjechië)


Status: Beschikbaar
Heen: 22-08-2022
Terug: 27-08-2022
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1159,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 54,00
Zakgeldadvies: € 60,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Praag is de beroemde hoofdstad van Tsjechië. We gaan op deze reis niet alleen deze ‘Gouden Stad’ bewonderen, maar nemen ook een kijkje in de omgeving. Hier zien we burchten, rotsen en bossen. Een mooie kennismaking met Praag en omgeving en met bijzonder diners!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. Via Duitsland rijden we naar Praag waar we in de avond aankomen. Natuurlijk stopt de bus regelmatig onderweg.
2e dag Vandaag is de eerste kennismaking met Praag. Met een Nederlandssprekende gids wandelen we door het centrum. We zien de Praagse Burcht en wandelen over de Karelsbrug de oude stad in. Op een van de markt pleinen staat het Raadhuis. In de toren van het Raadhuis is een klok gebouwd waar op bepaalde tijden bewegende popen naar buiten komen. Dit trekt altijd veel bezoekers. Na de wandeling zoeken we een leuk lunchadres op en gaan op eigen gelegenheid dat stad verder verkennen. We kunnen een kijkje nemen op het Wenceslasplein of langs de rivier de Moldau. Vanavond gaan we genieten van een bierdiner. Hier genieten we van het eten en muziek enne....je hoeft natuurlijk niet per se bier te drinken. Voor degenen die dat wel doen, adviseren we om eens een donker Tsjechisch bier te proeven.
3e dag De bus brengt ons vandaag naar Theresienstadt. Deze vesting was in de Tweede Wereldoorlog een gevangenis voor Joodse mensen. Na dit bezoek gaan we 's middags weer de stad in. Misschien nemen we de kabeltram de berg op om over de stad te kijken of wandelen we door de Praagse Burcht of bezoeken we de Joodse wijk. Vanavond eten we op het water! Tijdens een boottocht over de Moldau genieten we van het buffet.
4e dag Na het ontbijt maken we een mooie tocht door het Boheems Paradijs dat rondom Praag ligt. Vanuit de bus zien we bossen en rotsen waar dit gebied bekend om staat. We stoppen bij burcht Valdstejn. Hier in de buurt liggen veel dorpjes met voor ons onuitspreekbare namen, probeer het maar eens! Ook vanavond hebben we een bijzonder diner met Tsjechische zang en dans.
5e dag De bagage is gepakt, we gaan naar huis...Maar nog niet helemaal, we rijden eerst naar Kasteel Melnik waar de Elbe en de Moldau samen komen. Hier genieten we nog één keer van het mooie uitzicht. Daarna rijden we naar ons overnachtintgshotel in Duitsland.
6e dag Na het ontbijt rijden we via Duitsland naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Uno
- ligging in de wijk Praag 10 net buiten het centrum, metro op 800 m
- 2-persoonskamers met badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lift, lobby, bar, restaurant

Maaltijden
Ontbijt in het hotel. Lunc en avondetenbuiten het hotel (zie programma).

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 1 uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen, hou ook rekening met oneffen ondergrond (steentjes, 'kinderkopjes'). Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 150,-

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.