Rondreis Ierland (Ierland)


Status: VOL 
Heen: 15-08-2022
Terug: 22-08-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1699,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 79,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 00:00 uur
Vluchtnr:
Vanuit: Cork
Tijd terug: 00:00 uur
Datum terug: 22-08-2022
Vluchtnr:
Een korte, maar prachtige vlieg-rondreis langs de westkust van het groene Ierland. We zien de mooie natuur van o.a. de Connemara en uitzicht over de Atlantische Oceaan. We maken en boottocht naar Inishmore en zien de indrukwekkende steile rotsen aan de kust die ze hier clifs noemen. Natuurlijk stoppen we ook in leuke dorpjes en als er nog tijd is, nemen we op de laatste dag nog een kijkje in Cork.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanaf Schiphol vliegen we naar Dublin. Daar staat de bus voor ons klaar die ons naar de Ierse hoofdstad rijdt. We maken een rondrit door de stad en stoppen bij de gezellige winkelstraat Grafton Street. Daarna rijden we naar ons eerste hotel in Ballina.
2e dag De Connemara is een van de bekendste delen van Ierland. We rijden door deze streek en stoppen o.a. in het dorpje Cong waar de ruïnes van de koninklijke abdij staan. De abdij van Kylmore staat er nog wel helemaal en is een van de oudste abdijen van Ierland, ook daar maken we een stop. Op de weg terug maken we een laatste stop in Westport, een leuk stadje aan de baai van Clew met een oud, gezellig centrum.
3e dag De bus blijft vandaag staan en dat geeft ons de gelegenheid om Ballina, de grootste stad van de streek Mayo te bekijken. Ballina ligt aan de river de Moy en heeft een leuk centrum met veel café en de mooie St. Muredach’s kathedraal.
4e dag We beginnen vandaag met een rit naar Downpatrick Head, een landtong tussen Ballycastle en Ceide Fields. Hier hebben we uitzicht op de Atlantische Oceaan, de Stags of Broadhaven en hoge kliffen. Op de weg zien we nog opgravingen van heel lang geleden.
5e dag Na het ontbijt rijden we naar ons volgende hotel met onderweg mooie stopplaatsen. Onderweg naar Galway onze eerste stop zien we mooie veengebieden van Connemara. Via Maam Cross en Oughterard komen we in Galway aan. Dit is een stad vol terrasjes, Galway staat ook bekend om de straatmuzikanten. Via een mooie kustroute rijden we naar Lisdoonvarna waar we nog 3 nachten slapen.
6e dag Vandaag gaan we naar de indrukwekkende Cliffs of Moher, grote, steile rotsen die soms wel 200 m uit de zee omhoog steken. Wat een geweldig uitzicht hebben we hier! In het Burren Centre zien we meer over deze omgeving en wat er allemaal voor dieren en planten voorkomen. Op de terugweg stoppen we bij de dolmen van Poulnabrone. Dolmen zijn grote platte rotsen die lang geleden op elkaar gestapeld zijn en nu als een soort verlaten huizen in het landschap staan.
7e dag Met de bus rijden we naar Doolin. Van daaruit varen we in een half uurtje naar het eiland Inishmore waar veel forten en kerkjes staan. Op de rand van een klif staat het bekende Dun Aengus, een halfrond fort dat al heel lang geleden gebouwd is. Aan het eind van de middag varen we terug en de bus brengt ons weer terug naar het hotel.
8e dag Via Limerick rijden we naar Cork met als tussenstop het mooie dorp Ardare met gekleurde huizen die vaak een dik, rieten dak hebben. Als er tijd voor is, kunnen we ook nog even in Cork centrum stoppen, maar we mogen niet te laat komen voor onze vlucht naar Amsterdam. Op Schiphol eindigt onze reis en zeggen we Slán (je zegt: Slawn) tegen elkaar, want dat betekent: ‘tot ziens!’

Hotels:
Hotel Great National Ballina en een hotel van Whites
- ligging Great National hotel Ballina aan de Wild Atlantic Way op 3 km van Ballina
- receptie, lift, lounge, bar, restaurant, wellness met zwembad
- ligging Whiteshotel in of net buiten het centrum van Lisdoonvarna
- 2-persoonskamers met badkamer met koffie/thee maker, bad of douche en toilet
- receptie, lift, lounge, bar en restaurant.

Maaltijden:
ontbijt en diner in het hotel, lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 219,-. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.