Wenen en Wienerwald (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 25-07-2022
Terug: 03-08-2022
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1559,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 72,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 36
Begeleiders: max. 7
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam, dit is gewijzigd naar Didam. In de reisgids staat het bijwonen van een klassiek concert bij de hoogtepunten van de reis. Dit is een drukfout! Zie het programma hieronder.

De reis is een ontdekkingsreis door Wenen en omgeving. We maken vanuit het hotel excursies naar Wenen en het Wienerwald, dat is een groot bosgebied dat om Wenen heen ligt. Maar we nemen ook een kijkje in de hoofdstad van Slowakije, Bratislava. Het hotel heeft een overdekt zwembad, luxe hoor!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Duitsland.
2e dag Via Passau rijden we naar de Oostenrijkse grens. Aan het einde van de middag komen we bij ons hotel aan
3e dag De bus brengt ons naar Wenen waar we een wandeling maken door het centrum. We zien de oude binnenstad met de Stephansdom. Daarna rijden we naar het kezierlijk buitenverblijf Schönbrunn, een prachtig paleis met mooie tuinen.
4e dag Na het ontbijt maken we een bustocht door het mooie Wienerwald. We rijden door het gebied waar de adel vroeger op jacht ging. We stoppen o.a. bij het jachtslot Mayerling. Daarna rijden we naar Melk waar een beroemde abdij staat waar we een kijkje nemen.
5e dag Ons tweede bezoek aan Wenen brengt ons o.a. naar het bijzondere Hundertwasserhaus. Dat is genoemd naar de architect Friedensreich Hundertwasser, hij maakte in een aantal plaatsen bijzondere gekleurde huizen met golvende vormen. We gaan ook de hoogte in, want we stoppen bij de Donauturm. Als we boven zijn, genieten we van het geweldige uitzicht over de stad. Op de terugreis stoppen we ook nog bij het Belvedere-slot.
6e dag Het is maar 2 uur rijden naar Bratislava, de kleine hoofdstad van Slowakije. Maar....wij gaan heen met de boot! Na een mooie boottocht komen we aan in Bratislava. We nemen een kijkje in het gezellige, kleine centrum rondom de markt. Als je heel goed kunt lopen, kun je ook de heuvel op naar het kasteel voor een mooi uitzicht over de Donau en de stad of naar het grote, moderne, overdekte winkelcentrum Eurovea dat op 20 minuten lopen ligt. De bus brengt ons terug naar het hotel.
7e dag We rijden op het gemakje naar het Laizner park net buiten Wenen. In dit grote park kunnen we wandelen over mooie paden en op zoek gaan naar de herten, wilde zwijnen en een kijkje nemen bij de aquariums. We kunnen hier ook koffie drinken en lunchen.
8e dag We krijgen niet genoeg van Wenen, vandaag bezoeken we de Naschmarkt, de bekendste en oudste versmarkt van Wenen. Hier ligt zoveel lekkers te koop!! Misschien een idee om een paar grote tassen vol te kopen voor een lekkere picknick? Hierna hebben we nog even de tijd om de laatste souvenirs te kopen voordat de bus weer voor ons klaar staat.
9e dag We beginnen aan onze terugreis, maar niet zomaar in één keer. We rijden naar Krems voor een mooie boottocht van 3 uur naar Melk. Van daaruit rijden we naar het overnachtingshotel in Duitsland.
10e dag We rijden naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Wienerwaldhof
- ligging in de natuur van het Wienerwald in het Irenendal op een uurtje rijden van Wenen
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche met toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar
- overdekt zwembad en sauna


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis alleen met Dolfijnreizigers en -begeleiders. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 99,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.