Lourdes (Frankrijk)


Status: nog 1 plaats
Heen: 02-09-2022
Terug: 09-09-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1589,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 75,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 6
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Moerdijk
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Lourdes is een van de bekendste bedevaartsoorden van de wereld. De grotten en het verhaal van Bernadette zijn wereldberoemd. We bezoeken de belangrijke plaatsen in Lourdes en als je wilt, kun je mee doen aan de kaarsenprocessie. Maar we vergeten de mooie omgeving van Lourdes ook niet. We zijn hier in de Pyreneeën. We maken ook een tocht door dit mooie berglandschap. En alsof dat nog niet genoeg is, nemen we op de heenreis ook nog een kijkje in Parijs.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar je je medereizigers en begeleiding ontmoet. We maken een tussenstop in Parijs waar we een stadsrondrit langs o.a. de Eifeltoren en de Champs Elysées maken. We overnachten in de omgeving van Parijs.
2e dag Onderweg naar ons volgende overnachtinghotel bezoeken we Nevers. Hier ligt, in een kapel, het lichaam van Bernadette opgebaard. We slapen in Limoges.
3e dag Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar Lourdes.
4e dag Vandaag bezoeken we de heiligdommen zoals de ondergrondse Pius X Basiliek. We wandelen naar de molen van Boly, het geboortehuis van Bernadette en naar de gevangenis. Als je wilt, kun je hierna in de Basiliek de sacrementsprocessie bijwonen. ’s Avonds kunnen we meelopen in de beroemde kaarsenprocessie.
5e dag Het verhaal van Bernadette begint in het plaatsje Bartès, daar verscheen Maria voor het eerst aan Bernadette. We bezoeken Bartès en volgen de kruisweg. ’s Middags kunnen we in Lourdes souvenirs gaan kopen.
6e dag ’s Ochtends is de internationale Hoogmis waar je naar toe kunt. ’s Middags rijden we de bergen in. De Pyreneeën liggen op de Frans-Spaanse grens. We bezoeken het bergdorpje Gavarnie waar we uitzicht hebben op de mooie vallei.
7e dag Onze reis naar Lourdes zit er bijna op. We rijden naar ons overnachtinghotel bij Orléans.
8e dag De bus brengt ons weer naar het wisselpunt, waar we na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid nemen van elkaar. Een andere bus brengt je weer naar de uitstapplaats.

Hotel Jeanne d'Arc
- ligging in het centrum op loopafstand van alle heiligdommen
- verblijf in 2-persoonskamers met tv, airco en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar met terras en lounge

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 240,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.