Bretagne (Frankrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 24-06-2022
Terug: 01-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1449,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 70,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Moerdijk
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
De Franse regio Bretagne is een verrassende vakantiebestemming. De kust, maar ook de heuvels, de bossen en de mooie stadjes maken van Bretagne een prima vakantiebestemming. Wij gaan elke dag weer een nieuwe verrassing tegemoet, zo lijkt Mont St. Michel wel uit een sprookjesboek gekomen!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt in Moerdijk. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We komen voor het late diner in Dinard aan.
2e dag We beginnen deze reis met een bezoek aan de hoofdstad van de regio; Ballue. In deze stad zijn kronkelende straatjes en een mooie kathedraal. Het is vandaag ook weekmarkt waar we even kunnen kijken.
3e dag Na het ontbijt bezoeken we Fort la Latte. Dit kasteel ligt op een klif met prachtig uitzicht over de oceaan. We zien de ophaalbruggen, torens en kerkers. Daarna bezoeken we Ile de Bréhat dat ook bloemeneiland genoemd wordt.
4e dag We rijden vandaag naar het vroegere piratenstadje St. Malo. Het heeft nu een gezellig centrum en een 2 km lange stadsmuur.
5e dag De bus blijft staan en wij kunnen een wandeling langs de kust maken over de Promenade du Clair, tussen de palmbomen lopen we langs de zee. We kunnen ook een kijkje op de markt van Dinard nemen.
6e dag Vandaag bezoeken we eerst Cancale dat bekend is om de oesterkwekerijen. Ook hebben we hier uitzicht om de beroemde Mont Saint. Michel. In de middag rijden we naar Dinan waar het in sommige straten lijkt alsof we door de Middeleeuwen lopen.
7e dag Voor de kust ligt de wereldberoemde abdij Mont Saint Michel, een van de hoogtepunten van deze reis.
8e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Les Tileuls
- ligging op 500 m van het centrum van Dinard. Het hotel heeft een hoofdgebouw en 2 bijgebouwen
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en toilet
- receptie, lounge, bar
- restaurant


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Hotel de Gouden Leeuw in Moerdijk

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 190,- . Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.